C

Emigreren naar Anguilla

Home 9 Emigreren naar Anguilla

verhuizen-anguilla-gr

Emigreren naar Anguilla

Emigreren naar Anguilla is een van de specialiteiten van AGS Global Solutions – Netherlands. Met onze lokale partner Meyer Moving verzorgen wij vanuit Nederland of Europa uw verhuizing, en zorgen wij in de Kleine Antillen, waar Anguilla deel vanuit maakt, dat alles op een Nederlandse en degelijke wijze wordt afgehandeld. Anguilla is overigens een overzees gebiedsdeel van Groot Brittannië waar de voertaal Engels is.

 

Direct naar:

Informatie over Anguilla

Demografie

Het eiland telt ongeveer 16.000 inwoners, de voertaal is Engels en het heeft als hoofdstad The Valley.

Taal

Engels.

Klimaat

Het klimaat op Anguilla is tropisch te noemen met temperaturen van 22 – 30°C.  De temperatuursschommelingen zijn gering, maar in februari is het gemiddeld iets frisser en in augustus – september iets warmer.

 Elektriciteit

De elektriciteitseenheid op Anguilla is 110-120 Volt.  Men gebruikt het Noord-Amerikaanse type stopcontact, dus een wereldstekker is nodig. Hiernaast raden wij u sterk aan uw apparatuur van te voren te controleren of deze veilig werkt bij dit voltage.  Een omvormer kan nodig zijn. In sommige gevallen is het voordeliger om nieuwe apparatuur aan te schaffen.

 

Informatie voor emigreren naar Anguilla

Visum

Wanneer u Nederlands bent, dan heeft u een visum nodig voor uw verblijf. Voor een tijdelijk / zakelijk verblijf gelden andere regels.

Lees meer op de website van de regering van Anguilla over het aanvragen van een Visum

Huisvesting

Wanneer u wil gaan wonen op Anguilla, neem dan contact op met een makelaar. Er zijn mogelijkheden om te kopen, te huren of nieuw te bouwen. Hierbij een link naar een lokale makelaar: islanddreamproperties.com.
Wanneer u het actuele aanbod wilt bekijken, dan kunt u bijvoorbeeld de website van Throphy Properties raadplegen.

 

Onderwijs

De overheid van Anguilla biedt informatie over het aanbod van scholen. Op het eiland is ook een internationale school waarop kinderen van over de hele wereld zitten. Bezoek nu de website

 

Verhuisinformatie

Reistijd

Naar Anguilla is het ongeveer 16 uur vliegen, en houdt u rekening met 1 of 2 overstappen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om via Sint-Maarten te vliegen.

Gevaarlijke goederen

Sommige goederen kunnen gevaarlijk zijn bij het verhuisproces. Wij raden u dan ook aan om de volgende goederen, voor het verhuisproces, uit uw huis te verwijderen:

 • Brandbare vloeistoffen, zoals alcohol en reinigingsmiddelen
 • Ontvlambare stoffen, zoals lucifers, houtskool/briketten en verf
 • Corroderende middelen, zoals zuren, bleekmiddelen en batterijen
 • Samengeperste gassen, zoals spuitbussen en brandblussers
 • Explosieven, zoals vuurwerk, wapens en munitie

 

De door u mee te nemen goederen

Het is gebruikelijk, als u gaat emigreren, om een deel van uw inboedel of uw gehele inboedel mee te nemen. Hier volgen wat tips voor u.U kunt voorbereidingen treffen, zoals het scheiden van goederen als u meer dan één verzending heeft. Met meer dan één verzending bedoelen wij verzendingen via scheepvaart en luchtvaart. U kunt zelf al wat goederen verpakken, maar wij raden u aan om breekbare goederen niet zelf in te pakken. Wanneer u zelf breekbare goederen inpakt, dan bent u niet meer verzekerd. Als u van plan bent om gasapparaten, zoals uw fornuis, mee te nemen, raden wij u aan om deze goederen te laten loskoppelen door een professional, zo worden de goederen losgekoppeld op basis van de voorschriften.

Bent u van plan om uw koelkast en vriezer mee te nemen, dan is het verstandig om de apparaten 48 uur van te voren uit te zetten en de koelkast en vriezer van binnen en buiten te reinigen. Dit vermindert de kans op schimmels.
De wasmachine is klaar voor vertrek als het filter leeg en droog gemaakt is.

De elektronische apparaten die meegenomen worden, kunnen het best door uzelf ontkoppeld worden. U kunt dan zelf de draden labelen, zodat alles als één geheel bij elkaar blijft. Het verstandigst is om deze apparaten in de originele doos te verpakken en de batterijen uit de apparaten te verwijderen.

Bent u van plan om fietsen, tuingereedschappen en andere tuinaccessoires mee te nemen naar Anguilla, dan adviseren wij u om deze goederen grondig te reinigen. In verschillende landen worden deze goederen extra geïnspecteerd, in verband met overbrengen van plantenziektes. Plantenziektes ontstaan namelijk door verschillende soorten aarde die met elkaar in aanraking komen.

Tenslotte adviseren wij u om van kostbare goederen foto’s te maken, dan kunt u altijd aantonen bij schade of verlies wat u in bezit had.

 

Plannen om te emigreren naar Anguilla?

Ziet u het helemaal zitten om naar Anguilla te verhuizen, maar u weet niet hoe alle spullen daar komen. AGS Netherlands is u graag van dienst. AGS KHZ is jarenlang al een ervaren professional als het op internationale en nationale verhuizingen aankomt. AGS Netherlands neemt graag uw zorgen in eigen handen en zorgt ervoor dat al uw spullen op de door u genoemde bestemming komen. Heeft u interesse in één van onze diensten?

 

Meer informatie over verhuizen naar Anguilla

Wilt u ook zorgeloos verhuizen naar Anguilla? Neem dan contact met ons op via: Telefoon: +31 (0)172 44 99 77

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   
  This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.