C

Emigreren naar Barbados

Home 9 Emigreren naar Barbados

barbados

Emigreren naar Barbados

Emigreren naar Barbados is een van de specialiteiten van AGS Global Solutions – Netherlands. Met onze lokale partner in het Caribisch gebied, Meyer Moving,  verzorgen wij vanuit Nederland of Europa uw verhuizing, en zorgen wij in de Kleine Antillen, waar Barbados deel vanuit maakt, dat alles op een Nederlandse en degelijke wijze wordt afgehandeld. Barbados is een parlementair democratisch koninkrijk en maakt onderdeel uit van het Gemenebest van Naties, het voormalige Britse Gemenebest. Het eiland heeft een vliegveld; het Grantley Adams International Airport.

Direct naar:

 

Informatie over Barbados

Geografie

Het eiland ligt relatief zuidelijk in de bovenwindse eilandengroep. Op 175 km ligt Saint Vincent, links van het eiland. Het Nederlandse Curaçao ligt op ongeveer 1000 km van het eiland. Het eiland heeft een oppervlakte van 430 km².

Demografie

Het eiland telt ongeveer 290.000 inwoners, de voertaal is Engels en het heeft als hoofdstad Bridgetown.

Taal

De voertaal is Bajan, een Creoolse taal en de officiële taal is Engels.

Klimaat

Het klimaat op Barbados is een tropisch moessonklimaat. Temperaturen het hele jaar door schommelen tussen de 27 – 32°C.  Er is een regenseizoen dat van juni tot en met december duurt. In deze periode valt er behoorlijk wat neerslag.

 

Elektriciteit

De elektriciteitseenheid op Barbados is 10/115 Volt / 50 Hertz.  Men gebruikt het Amerikaanse type stopcontact, dus een wereldstekker of een geschikte adapter is nodig om uw apparatuur te kunnen laten werken. Het valt aan te bevelen om te controleren of uw apparatuur werkt op dit voltage, of dat een omvormer nodig is.

Informatie voor verhuizers naar Barbados

Visum

Wanneer u Nederlands bent, dan heeft u in principe geen visum nodig voor een verblijf korter dan 6 maanden. Bij een verblijfsduur van langer dan 6 maanden heeft u een visum nodig om te kunnen verblijven in Barbados. Het aanvragen van een visum kunt u bij de immigratiedienst van het eiland aanvragen. Let op; om te werken heeft u een werkvergunning nodig. Dit geldt dus ook bij een kortere verblijfsduur. Een werkvergunning wordt in principe alleen afgegeven voor vacatures die niet door de oorspronkelijke inwoners kan worden ingevuld. Deze vergunning kunt u aanvragen op de website van de regering van Barbados.

 

Huisvesting

Op Barbados zijn diverse mogelijkheden tot het huren of kopen van een huis. Wanneer u van plan bent om vastgoed aan te kopen, adviseren wij adviseren wij om iemand in te schakelen die u bijstaat bij het kopen van een huis. Kennis van de lokale markt, financiering en fiscaliteiten zijn van belang. Voor een overzicht van huizenaanbod op Barbados zijn er diverse websites beschikbaar. Op deze website zijn zowel huur- als koophuizen aanwezig. Wanneer u gebruik maakt van de verhuisservices van AGS Netherlands, vraagt u dan om een relocatiespecialist die u bijstaat bij het regelen van een geschikte woning.

 

Verhuisinformatie

Reistijd

Naar Barbados is het ongeveer 12 uur vliegen. Houdt u rekening met 1 of 2 overstappen.

Gevaarlijke goederen

Sommige goederen kunnen gevaarlijk zijn bij het verhuisproces. Wij raden u dan ook aan om de volgende goederen, voor het verhuisproces, uit uw huis te verwijderen:

 • Brandbare vloeistoffen, zoals alcohol en reinigingsmiddelen
 • Ontvlambare stoffen, zoals lucifers, houtskool/briketten en verf
 • Corroderende middelen, zoals zuren, bleekmiddelen en batterijen
 • Samengeperste gassen, zoals spuitbussen en brandblussers
 • Explosieven, zoals vuurwerk, wapens en munitie

De door u mee te nemen goederen

Het is gebruikelijk, als u gaat emigreren, om een deel van uw inboedel of uw gehele inboedel mee te nemen. Hier volgen wat tips voor u.

U kunt voorbereidingen treffen, zoals het scheiden van goederen als u meer dan één verzending heeft. Met meer dan één verzending bedoelen wij verzendingen via scheepvaart en luchtvaart.

U kunt zelf al wat goederen verpakken, maar wij raden u aan om breekbare goederen niet zelf in te pakken. Wanneer u zelf breekbare goederen inpakt, dan bent u niet meer verzekerd.

Als u van plan bent om gasapparaten, zoals uw fornuis, mee te nemen, raden wij u aan om deze goederen te laten loskoppelen door een professional, zo worden de goederen losgekoppeld op basis van de voorschriften.

Bent u van plan om uw koelkast en vriezer mee te nemen, dan is het verstandig om de apparaten 48 uur van te voren uit te zetten en de koelkast en vriezer van binnen en buiten te reinigen. Dit vermindert de kans op schimmels.
De wasmachine is klaar voor vertrek als het filter leeg en droog gemaakt is.

De elektronische apparaten die meegenomen worden, kunnen het best door uzelf ontkoppeld worden. U kunt dan zelf de draden labelen, zodat alles als één geheel bij elkaar blijft. Het verstandigst is om deze apparaten in de originele doos te verpakken en de batterijen uit de apparaten te verwijderen.

Bent u van plan om fietsen, tuingereedschappen en andere tuinaccessoires mee te nemen naar Barbados, dan adviseren wij u om deze goederen grondig te reinigen. In verschillende landen worden deze goederen extra geïnspecteerd, in verband met overbrengen van plantenziektes. Plantenziektes ontstaan namelijk door verschillende soorten aarde die met elkaar in aanraking komen.

Tenslotte adviseren wij u om van kostbare goederen foto’s te maken, dan kunt u altijd aantonen bij schade of verlies wat u in bezit had.

Plannen om te emigreren naar Barbados?

Ziet u het helemaal zitten om naar Barbados te verhuizen, maar u kunt wat hulp gebruiken voor de verhuizing? AGS Netherlands  is u graag van dienst. AGS Netherlands is jarenlang specialist in caribische bestemmingen. Wij nemen u  graag uw zorgenuit handen en zorgen ervoor dat al uw spullen op de door u genoemde bestemming komen. Heeft u interesse in één van onze diensten?

Meer informatie over verhuizen naar Barbados

Wilt u ook zorgeloos verhuizen naar Barbados? Neem dan contact met ons op via: Telefoon: +31 (0)172 44 99 77 E-mail: Contactpagina AGS Netherlands  Of vraag gratis en vrijblijvend een offerte op.

//

 

   

  Velden met een * zijn verplicht

   

  Ik wil meer informatie opgeven (de locatie en/of periode)

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   
  Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.