C

Emigreren naar Saba

Home 9 Emigreren naar Saba

emigreren-naar-saba

Emigreren naar Saba

Saba is een eiland van de Nederlandse Antillen. Dit eiland heeft slechts een oppervlakte van 13 km² en is daarmee het kleinste eiland van de Nederlandse Antillen. Het is een bovenwind eiland en heeft als hoofdstad The Bottom. Het eiland ligt 30 km van Sint Maarten af.
Bij emigratie naar Saba, zult u de rust op het eiland ontdekken. Saba is, ten opzichte van de andere eilanden van de Nederlandse Antillen, een rustig eiland met weinig toerisme. U kunt dus op het eiland volledig tot rust komen.

Direct naar:

 

Informatie over Saba

Demografie

Dit eiland heeft maar 1800 inwoners, waarvan een kwart in de hoofdstad woont. De nationaliteit van de bewoners is voornamelijk Nederlands en Sabaans. Daarnaast zijn er veel Amerikaanse studenten op het eiland. Zij studeren aan de universiteit die zich bevindt op het eiland.

Taal

De talen die op het eiland gesproken worden zijn Nederlands en Engels.

Religie

Meer dan de helft van de bevolking heeft de religie rooms-katholiek. Een klein percentage van de bevolking heeft de religie anglicaans.

Klimaat

Het klimaat op Saba is tropisch. De gemiddelde temperatuur over het gehele jaar is 30°C. De regenperiode is van augustus tot december en in de periode juni tot november kunnen er orkanen voorkomen op het eiland.

Elektriciteit

De voltage op Saba is 110 en heeft 60 Hertz. Om gebruik te kunnen maken van de elektriciteit op Saba heeft u adapters en verloopstekkers nodig.

 

Informatie voor een emigratie naar Saba

Verklaring van Rechtswege

Gaat u emigreren naar Saba om te wonen en werken? Dan moet u de Verklaring van Rechtswege aanvragen. De Verklaring van Rechtswege is een stage en werk vergunning. Als u deze vergunning heeft aangevraagd, dan kunt u een verblijfsvergunning aanvragen.

 

Huisvesting

Om een huis te vinden op Saba, kunt u kijken op de website van Real Estate

 

Onderwijs

Op Saba is maar één basisschool en maar één middelbare school. Daarnaast is er één universiteit dat is de universiteit University School of Medicine.

 

Verhuisinformatie bij emigreren buitenland

Verscheeptijd

Bij emigreren naar het buitenland en dan vooral buiten Europa, moet u rekening houden met de verscheeptijd van uw goederen. De goederen komen later aan dan u. Wij adviseren u om sommige goederen in uw handbagage of koffer te vervoeren.

 

Voorbereiding

Wanneer u meer dan één verzending heeft, dus bijvoorbeeld via luchtvaart en scheepvaart, dan adviseren wij u om uw goederen te scheiden voor deze vrachten. U mag en kan de verhuizing zelf voorbereiden met uitzondering van breekbare goederen. Wanneer u zelf breekbare goederen inpakt, bent u niet verzekerd als deze goederen tijdens de verhuizing breken.

 

Gevaarlijke goederen

Er zijn een aantal goederen die gevaarlijk zijn tijdens de verhuizing, wij adviseren u dan ook om deze goederen uit uw huis te verwijderen voor de verhuizing. Het gaat om de volgende goederen:

 • Brandbare vloeistoffen, zoals alcohol en reinigingsmiddelen
 • Ontvlambare stoffen, zoals lucifers, houtskool/briketten en verf
 • Corroderende middelen, zoals zuren, bleekmiddelen en batterijen
 • Samengeperste gassen, zoals spuitbussen en brandblussers
 • Explosieven, zoals vuurwerk, wapens en munitie

 

Gevaarlijke goederen

Wanneer u goederen mee wilt nemen die aan plafonds, vloeren of wanden gevestigd zijn, raden wij u aan om bij emigreren naar het buitenland deze goederen, voor de verhuissessie, van de plafonds, vloeren en wanden te halen.

Meubilair wat wij in land van herkomst demonteren, wordt in het land van aankomst gemonteerd.

Als u uw vriezer en koelkast mee wilt nemen, adviseren wij u om deze apparaten 48 uur van te voren uit te zetten en om deze apparaten van binnen en buiten te reinigen.
Wanneer u besluit om uw wasmachine mee te nemen, is het verstandig als u het filter van de wasmachine leeg en droog maakt.

Als u uw fornuis of andere gasapparaten mee wilt nemen, is het verstandig als u deze door een professional laat loskoppelen. Dit voorkomt problemen, omdat deze apparaten dan via de voorschriften ontkoppeld worden.

Wanneer u elektronische apparaten, zoals de televisie en computer, mee wilt nemen raden wij u aan om deze zelf los te koppelen en de draden te labelen. Zo blijft alles netjes bij elkaar. De batterijen dienen verwijderd te worden uit de apparaten en het verstandigst is om deze apparaten te verpakken in de originele doos.

Wanneer u fietsen, tuingereedschap en andere tuinmeubelen/accessoires mee wilt nemen, adviseren wij u om deze goederen zorgvuldig te reinigen. In verschillende landen vinden er inspecties plaats op deze goederen, dit in verband met het overbrengen van plantenziektes.

Ons laatste advies is om bij emigreren naar het buitenland van kostbare goederen foto’s te maken, dit in verband met eventuele schade. Zo kunt u aantonen wat u, voor de schade, voor kostbare goederen bezat.

 

Plannen om te emigreren naar Saba

Bent u van plan om u te emigeren Saba, zodat u van de rust en het mooie weer kan gaan genieten, maar heeft u geen idee hoe al uw spullen op Saba terecht gaan komen, dan biedt AGS Global Solutions – Netherlands de oplossing voor u. AGS Netherlands is specialist in internationale en nationale verhuizingen. AGS Netherlands levert uw spullen op een bestemming naar uw keuze bij af, waar ook ter wereld.

 

Meer informatie over emigreren naar Saba

Wilt u ook zorgeloos verhuizen naar Saba? Neem dan contact met ons op via: Telefoon: +31 (0)172 44 99 77

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   
  This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.