C

Verhuizen naar Aruba

Home 9 Particulier 9 Landeninformatie 9 Verhuizen naar Aruba

Verhuizen naar Aruba

Verhuizen naar Aruba

U wilt gaan verhuizen naar Aruba? Dan bent u bij AGS Global Solutions – Netherlands aan het juiste adres, wij zijn specialist in verhuizingen naar het buitenland. Verhuizen naar Aruba kan een interessante keuze zijn, want Aruba is een mooi, tropisch, zonnig en welvarend eiland dat in de Caribische Zee dobbert.

Algemene informatie over Aruba

Geografie

Aruba is één van de zes eilanden van de Nederlandse Antillen en behoort tot de ABC-eilanden. De ABC eilanden bestaan uit: Aruba, Bonaire en Curaçao. Het eiland Aruba bestaat uit 109.153 inwoners en heeft een oppervlakte van 180 km².
De hoofdstad van het eiland is Oranjestad en heeft 35.000 inwoners.

 

Bevolking

De bewoners van het eiland hebben verschillende nationaliteiten. Er wonen Europeanen, Afrikanen en Sefardische Joden. De oorspronkelijke bewoners van het eiland wonen ook nog steeds op het eiland. Deze bewoners stammen af van de Indianen.

 

Taal

De talen die op het eiland worden gesproken zijn Nederlands, Engels en Papiaments. Papiaments is de taal die wordt gesproken op de ABC-eilanden. Deze taal is gebaseerd op het Portugees met de Spaanse, Engelse, Afrikaanse en Nederlandse taal door elkaar.

 

Klimaat

Op het eiland heerst een steppe klimaat, dat betekent dat het eiland warm, relatief droog en zonnig is. De temperaturen blijven het gehele jaar gelijk, daarbij kunt u denken aan middagtemperaturen rond de 30°C en nachttemperaturen tussen de 22°C en 28°C.
Houdt u niet van koud zeewater, dan is Aruba een eiland voor u, want het zeewater is in de koudste maand op Aruba alsnog 26°C.
De regenperiode begint op Aruba in oktober en eindigt half december. In deze periode komen regenbuien regelmatig voor en deze buien kunnen heftig zijn.

Informatie voor een verhuizing naar Aruba

Vergunningen

Om in Aruba te kunnen wonen, moet elke immigrant verschillende soorten vergunningen aanvragen. Om in aanmerking te komen voor deze vergunningen, moet men eerst aan de strenge regels en eisen voldoen. Als de benodigde vergunningen verkregen zijn, kunt u zich inschrijven op Aruba. Wat zeer belangrijk is, voor het inschrijven op Aruba en aanvragen van vergunningen , zijn uw persoonlijke documenten. Hieronder vindt u een overzicht van alle benodigde persoonlijke documenten voor uw verhuizing naar Aruba.

Benodigde persoonlijke documenten:

 • Een bewijs van Uitschrijving in Nederland;
 • Een kopie van een geldig paspoort bewijs van elk gezinslid;
 • Een bewijs van goed gedag van elk gezinslid boven de 18 jaar;
 • Een kopie van de huwelijksakte;
 • Een kopie van de notariële samenlevingsovereenkomst;
 • Een bewijs van ongehuwde/gescheiden/weduwestaat van beiden, indien samenwonend;
 • Een bewijs van burgerlijke staat, in dien niet gehuwd;
 • Een bewijs van een schoolverklaring als uw kind boven de 18 jaar is;
 • Heeft u een kind dat alleen van uw partner is, dan dient u een kopie van de toestemmingsbrief van de biologische vader of moeder en kopie van haar of zijn paspoort in te dienen;
 • Heeft u alleen het ouderlijk gezag over uw kind dan dient u een kopie van de uitspraak van het Gerecht in te dienen;
 • Een kopie van het geboorte-uittreksel van elk gezinslid;
 • Een bewijs van de arbeidsovereenkomst;
 • Bewijs van voldoende middelen van bestaan;
 • Een kopie van het polis blad;
 • Een kopie van de ziektekostenverzekering op Aruba

 

Huisvesting

Om een huis of appartement te vinden bij uw verhuizing naar Aruba kunt u het internet gebruiken en de lokale krant. Er zijn verschillende websites die u een goede huisvesting bieden. Aruba Real Estate is zo’n website die huisvesting biedt.

 

Scholing

Aruba biedt basisscholen, voortgezet onderwijs en universiteiten. De basisscholen bestaan uit katholieke, openbare en privéscholen.

 

Algemene verhuisinformatie bij het verhuizen naar Aruba

Verscheeptijd

Bij een verhuizing naar het buitenland moet u rekening houden met de verschepingstijd, hierdoor komen sommige goederen later aan dan u. Wij adviseren u dan ook om bepaalde goederen als handbagage mee te nemen.

 

Gevaarlijke goederen

Er zijn een aantal goederen die niet geaccepteerd worden voor verzending. Deze goederen moeten voor de dag van de verhuizing naar het buitenland uit uw huis verwijderd zijn. Het gaat om de volgende goederen:

 • Brandbare vloeistoffen, zoals alcohol en reinigingsmiddelen;
 • ontvlambare stoffen, zoals lucifers, houtskool/briketten en verf;
 • corroderende middelen, zoals zuren, bleekmiddelen en batterijen;
 • samengeperste gassen, zoals spuitbussen en brandblussers;
 • explosieven, zoals vuurwerk, wapens en munitie.

 

De door u mee te nemen goederen

Voor een verhuizing naar het buitenland nemen veel mensen een groot deel van hun inboedel mee. Als u dat ook van plan bent heeft u misschien wat aan deze tips:

Als u goederen mee wilt nemen naar uw emigratieland, bieden wij u tips. Goederen die u mee wilt nemen en die aan plafonds, vloeren of wanden vastzitten, moeten op de dag van de verhuizing naar het buitenlandvan de plafonds, vloeren of wanden gehaald zijn.

Gas apparaten die u mee wilt nemen moeten op een professionele wijze ontkoppeld zijn.

De koelkast en vriezer moeten van binnen en buiten gereinigd worden en moeten 48 uur van te voren uitgezet worden.

Elektronische apparatuur kan het beste mee worden genomen in de originele dozen. Om verwarring te voorkomen kunt u het beste de kabels zelf labelen en de batterijen uit uw apparaten halen.

Voor tuingereedschappen, fietsen, barbecue, bloempotten etc. adviseren wij om deze goederen extra goed te reinigen, omdat er in verschillende landen een inspectie, op deze goederen, plaats vindt. Deze inspectie vindt plaats om te zorgen dat er geen plantenziektes overgebracht worden. Plantenziektes kunnen ontstaan door verschillende soorten aarde die met elkaar in aanraking komen.

Als laatst adviseren wij u nog om van kostbare goederen foto’s te maken, zodat u eventuele schade aan kan tonen.

 

Plannen voor een verhuizing buitenland naar Aruba?

Heeft u plannen om het roer om te gooien en besluit u om te gaan verhuizen naar Aruba, dan helpt AGS Netherlands u hier graag bij.

   

  Velden met een * zijn verplicht

   

  Ik wil meer informatie opgeven (de locatie en/of periode)

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   
  Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.