C

Verhuizen naar Bonaire

Home 9 Particulier 9 Landeninformatie 9 Verhuizen naar Bonaire

Verhuizen naar Bonaire

Als u gaat verhuizen naar Bonaire kunt u daar veel toeristen en duikers tegenkomen. Bonaire is een echt toeristisch eiland en de duikers worden aangetrokken door de onderwater natuurreservaten. De onderwater natuurreservaten zijn, op Bonaire, één van de mooiste ter wereld! AGS Global Solutions – Netherlands is uw ideale partner voor uw emigratie naar het buitenland en regelt alles omtrent uw verhuizing naar Bonaire.

Verhuizen naar Bonaire

Algemene informatie voor het verhuizen naar Bonaire

Geografie

Bonaire is één van de zes eilanden van de Nederlandse Antillen. Bonaire wordt ook wel één van de ABC-eilanden genoemd. Het eiland heeft een oppervlakte van 288 km² en telt 17.408 inwoners. De hoofdstad van dit eiland is Kralendijk.

 

Bevolking

De bewoners van dit eiland zijn afkomstig uit Aruba, Curaçao, Nederland, Dominicaanse Republiek, Venezuela en Colombia, maar de oorspronkelijke bewoners stammen af van de indianen.
Bonaire is een gelovig eiland. De bewoners zijn voornamelijk rooms-katholiek.

 

Taal

De talen die de bewoners van Bonaire spreken zijn Nederlands en Papiaments. Papiaments is een taal die gebaseerd is op het Portugees, maar die Nederlandse, Spaanse, Engelse en Afrikaanse invloeden heeft. Een klein deel van de bevolking spreekt Engels en Spaans.

 

Klimaat

Bonaire heeft een tropisch klimaat. De temperaturen zijn het gehele jaar door constant en zijn op de dag ongeveer 30°C. De nachttemperaturen verschillen weinig met de dagtemperaturen en zijn tussen de 23°C en 25°C.
Het zeewater is gemiddeld het hele jaar door 27°C, dit is gunstig als u niet van koud zeewater houdt. Echter heeft dit eiland een regenperiode. De regenperiode is van oktober tot januari.
Vanaf juni tot december kunnen orkanen en tropische stormen op dit eiland plaats vinden, maar dit is minimaal door de gunstige ligging van Bonaire in het Caribische gebied.

 

Elektriciteit

De elektriciteit bedraagt op Bonaire zo’n 127 Volt. In Nederland heeft de elektriciteit een voltage van 220. De elektronische apparaten moeten in voltage verlaagd worden, dit kan met behulp van adapters of wereld stekkers.

Verhuizersinformatie verhuizen naar Bonaire

Verklaring van Rechtswege

Bij het verhuizen naar Bonaire, om te wonen of werken, moet u een Verklaring van Rechtswege aanvragen.

 

Huisvesting

Als u een huis wil gaan kopen of bouwen op Bonaire bij het emigreren naar het buitenland, kunt u het beste contact opnemen met het Bonairiaanse Domeeinbeheer (DROB). Er zijn ook verschillende websites die informatie bieden over huizen in Bonaire. Eén zo’n website is: Cuanto – Huis op Bonaire.

 

Onderwijs

Bonaire biedt een aantal publieke basisscholen en één privé school. Deze privé school biedt Nederlandstalig onderwijs. Op Bonaire is er één privé middelbare school en één openbare middelbare school. Deze middelbare scholen bieden Nederlandstalig en Papiaments onderwijs. Er zijn twee universiteiten die zich specialiseren op geneeskunde.

Algemene verhuisinformatie verhuizen naar Bonaire

Verscheeptijd

 

Gevaarlijke goederen

Er zijn een aantal goederen die u niet meekunt nemen naar uw emigratieland. Deze goederen kunnen gevaarlijk zijn. De volgende goederen worden niet geaccepteerd voor verzending:

 • Brandbare vloeistoffen, zoals alcohol en reinigingsmiddelen;
 • ontvlambare stoffen, zoals lucifers, houtskool/briketten en verf;
 • corroderende middelen, zoals zuren, bleekmiddelen en batterijen;
 • samengeperste gassen, zoals spuitbussen en brandblussers;
 • explosieven, zoals vuurwerk, wapens en munitie.

 

Goederen die u wilt meenemen

Wij bieden u tips als het om goederen gaat die u eventueel wilt meenemen.

Goederen die aan plafonds, vloeren of wanden gevestigd zijn moeten van te voren al van de plafonds, vloeren of wanden gehaald zijn. Apparaten die op gas leven, zoals uw fornuis, moeten door een professional losgekoppeld worden.

Wilt u uw koelkast en vriezer meenemen, dan moet u deze eerst van binnen en buiten reinigen. Daarna moeten deze apparaten 48 uur van te voren uitgezet worden.
Bent u ook van plan om uw wasmachine mee te nemen, dan is het noodzakelijk dat u het filter, de avond van te voren, leeg en droog maakt.

Als u van plan bent om elektronische apparaten mee te nemen naar Bonaire, dan adviseren wij om zelf de apparaten te ontkoppelen, de kabels te labelen en de apparaten in de originele dozen te verpakken.

Daarnaast is het belangrijk om de batterijen uit de apparaten te verwijderen, want batterijen mogen niet verscheept worden.

Bent u van plan om fietsen, tuingereedschap, bloempatten en de barbecue mee te nemen, dan raden wij u aan om deze grondig te reinigen. In verschillende landen vindt op deze goederen een extra inspectie plaats, omdat deze goederen plantenziektes mee kunnen brengen. Plantenziektes ontstaan namelijk als verschillende soorten aarde met elkaar in aanraking komen.

Eén van onze belangrijkste en laatste tip, bij emigreren naar het buitenland , is om foto’s te maken van uw waardevolle en kostbare goederen. Dit is belangrijk voor het geval er schade opgetreden is.

 

Douane

De douane van de Nederlandse Antillen controleert uw goederen bij aankomst. De goederen moeten dan aan een aantal eisen voldoen. Lees meer informatie over deze eisen.

Plannen om te verhuizen naar Bonaire?

Heeft u plannen om naar Bonaire te verhuizen en heeft u teveel zorgen of alles wel goed geregeld wordt, dan bent u op het juiste adres bij AGS Netherlands. Wij nemen al uw zorgen uit handen.

 

Meer informatie over emigreren naar Bonaire

Wilt u ook zorgeloos verhuizen naar Bonaire? Neem dan contact met ons op via: Telefoon: +31 (0)172 44 99 77 of vraag via onderstaand formulier een offerte aan.

   

  Velden met een * zijn verplicht

   

  Ik wil meer informatie opgeven (de locatie en/of periode)

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   
  Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.