C

Verhuistips voor uw nationale of internationale verhuizing

Home 9 Verhuistips voor uw nationale of internationale verhuizing

Algemeen

De dag van uw verhuizing nadert en wij realiseren ons terdege dat dit een zeer drukke tijd is voor u en uw familie. Omdat u al aan een heleboel dingen denken moet, hebben wij naast de onderstaande praktische tips ook een checklist opgesteld als geheugensteun. Deze tips zullen ertoe bijdragen dat de verhuizing, zowel voor u als voor ons soepel zal verlopen.

Parkeerplaats verhuisauto

Staan er overdag auto’s bij u voor de deur geparkeerd? Wilt u dan proberen om in overleg met de buren parkeerplaatsen vrij te houden voor onze verhuisauto? Bij AGS Global Solutions – Netherlands kunt u kosteloos zogeheten verhuisberichten aanvragen, zodat u uw buren vooraf kunt informeren over de aanstaande verhuizing. Indien op uw adres een parkeervergunning verplicht is, dan kunnen wij deze voor u aanvragen.

Binnenlift

Als u in een flatgebouw of appartementencomplex woont, verzoeken wij u om de huismeester van tevoren op de hoogte te stellen van uw verhuizing in verband met het gebruik van de interne lift. Bij AGS Netherlands kunt u kosteloos zogeheten verhuisberichten aanvragen, zodat u uw buren vooraf kunt informeren over de aanstaande verhuizing.

Wat raden wij u aan om apart te houden?

Voordat de verhuizers arriveren, dient u ervoor te zorgen dat alle goederen die u meeneemt in uw handbagage apart gehouden worden van de rest van de inboedel, zodat deze niet per ongeluk in de zending terechtkomen. Te denken valt hierbij aan paspoorten, rijbewijs, reisbescheiden, medische dossiers, bank- en verzekeringspapieren, trouwboekje, aankoopbonnen, etc. Ook sieraden, cash geld en andere waardevolle zaken en uiteraard spullen die tot op het laatste moment nodig zijn, zoals toiletartikelen, speciaal speelgoed. (knuffel)

Gevaarlijke stoffen en goederen

Gevaarlijke stoffen welke zijn voorzien van een gevarenindicatie kunnen niet worden geaccepteerd voor verzending. Zorgt u er alstublieft voor dat deze stoffen en goederen voor de verhuisdag niet meer in uw huis aanwezig zijn of anderzijds zeer duidelijk gescheiden zijn van de te verhuizen goederen:

 • brandbare vloeistoffen: alcohol, smeermiddelen, antivriesmengsels, reinigingsmiddelen, vlekkenmiddelen voor kleding en kantoorapparatuur
 • ontvlambare stoffen: aanstekervloeistoffen, lucifers, lampolie, verf, beits, vernis, lijm en kleefmiddelen, gastanks, houtskool/briketten, butaan-/propaangas /benzine, olie etc.
 • corroderende middelen: zuren, gootsteenontstopper, bleekmiddelen, batterijen nat en droog, roestwerende middelen, fotografisch zuur (gebruikt bij het ontwikkelen van filmrolletjes) en water zuiverende middelen (zwembaden), samengeperste gassen: spuitbussen, brandblussers en zuurstoftanks (duiksport) en explosieven: vuurwerk, flitslampen, munitie en wapens.

Voedsel en (alcoholische) dranken

Let erop dat er geen bederfelijke etenswaren en open flessen kunnen worden ingepakt. Check van tevoren zorgvuldig de eventuele beperkingen op import van voedsel en drank in het land van bestemming. Vergeet u ook niet vuilnisemmers te legen alvorens deze aan de verhuizers aan te bieden.

Hoe kan ik de verhuizing voorbereiden?

Indien u meer dan één zending heeft, bijvoorbeeld luchtvracht en zeevracht of zeevracht en opslag, zouden wij het zeer op prijs stellen als u van tevoren de goederen sorteert. Voor de grotere stukken hebben wij stickers (genaamd; lucht/zee/opslag/niet mee) beschikbaar. Laat het ons tijdig weten als u niet voldoende stickers heeft ontvangen. Voor de kleinere in dozen te verpakken goederen geldt dat het handig is als de goederen voor verschillende bestemmingen zo van elkaar zijn gescheiden dat er geen mix-up kan ontstaan.

Goederen bevestigd aan vloeren, wanden en plafonds.

Onderstaande diensten kunt u uiteraard ook aan AGS Netherlands uitbesteden. Wij helpen u er graag mee en voor u is het een zorg minder. Als u vaste vloerbedekking of laminaat meeneemt, zorgt u er dan voor dat deze vooraf (professioneel) is losgehaald. Verhuizers kunnen na het leegruimen van een ruimte niet op u gaan wachten tot de vloerbedekking of het laminaat is losgehaald. Lampen dienen van tevoren van plafonds en wanden te zijn gedemonteerd, tenzij er speciale aandacht voor nodig is door onze verhuizers, bijvoorbeeld een kroonluchter die moet worden ingekrat. Decoratie of andere zaken die vast aan muren zijn bevestigd, dient u vooraf los te halen. Schilderijen en andere ingelijste kunst kunt u aan de wand laten hangen. De verhuizers zullen deze op de verhuisdag afhalen en verpakken.

Gasapparaten

De leidingen van deze apparaten dienen vakkundig (d.w.z. volgens de gemeentelijke voorschriften) ontkoppeld en afgedopt te zijn.

Koelkast/vriezer

Vergeet deze niet op tijd uit te schakelen. Een veilige marge is 48 uur van tevoren. Om schimmel te voorkomen dient u de binnenkant en buitenkant zorgvuldig schoon te maken en te drogen (laat bij voorkeur de deur van de koelkast/vriezer 48 uur open staan. Vergeet hierbij de filters niet en behandel de rubberen randen met talkpoeder tegen uitdrogen. Het is aan te bevelen om absorberend materiaal in het apparaat te leggen. Bijvoorbeeld een nylonkous met daarin kattenbakgrit, gemalen koffie of vochtvreters op biologische basis. Ook voor andere keukenapparaten zoals oven, magnetron, frituurpan, broodrooster, etc. geldt dat ze grondig gereinigd dienen te zijn (in sommige landen is vuil en viezigheid ten strengste verboden).

Wasmachine

Na gebruik van een wasmachine blijft er gemiddeld 2 liter water in het filterhuis achter. Daarom is het noodzakelijk de avond vóór de afhaaldatum de filter leeg te maken en te drogen. Hoewel wij de trommel met verpakkingsmateriaal kunnen blokkeren, is het beter wanneer de trommel vooraf door uzelf wordt vastgezet met de originele hiervoor bestemde beugels. Indien uw wasmachine d.m.v. een vaste stroomverbinding aangesloten is, adviseren wij u de schakelaar door een installateur te laten demonteren (uiteraard kunnwij dit ook voor u regelen). Ook hier kunt u de rubberranden met talkpoeder beschermen tegen uitdrogen.

Computer en andere elektrische apparatuur

Indien u de originele dozen nog heeft, is het verstandig deze weer te gebruiken tijdens de verhuizing. Volg de instructies in de handleidingen met betrekking tot het transport van dergelijke apparatuur. Wij raden u aan zelf uw apparatuur te ontkoppelen en de draden labelen. Dat maakt het eenvoudiger voor u om op de bestemming alles weer aan te sluiten. Haal de batterijen uit elektrische apparatuur. Batterijen worden beschouwd als gevaarlijke goederen en mogen niet overzee worden verscheept.

Waterbed

AGS Netherlands kan zorgdragen voor het legen van uw waterbed op het laadadres. Afhankelijk van het soort bed kunnen wij dit zelf voor u doen of schakelen wij een specialist voor u in. Een andere mogelijkheid is dat u zelf contact opneemt met de leverancier van uw bed. Dit geldt vooral als uw bed nog onder de garantietermijn valt. In veel gevallen zal de leverancier dan zorgdragen voor het legen van het bed zodat de garantie niet vervalt. Op de bestemming kunnen wij tevens een specialist voor u inschakelen om het waterbed weer op te bouwen en te vullen.

Fietsen, tuingereedschappen, barbecue, bloempotten, golf sets etc.

In verschillende landen vindt er een intensieve inspectie plaats op goederen die met aarde (en andere organische materialen) in aanraking zijn geweest, ter voorkoming van het overbrengen van (plantenziekten).
Let u er daarom op dat deze goederen grondig gereinigd zijn om op de bestemming problemen te voorkomen. In sommige landen is vuil en viezigheid ten strengste verboden.

Wilt u meer informatie over uw nationale of internationale verhuizing?

Wilt u ook zorgeloos verhuizen? Neem dan telefonisch contact met ons op: +31 (0)172 44 99 77 of vraag gratis en vrijblijvend een verhuisofferte aan.

    • Velden met een * zijn verplicht

     Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


     Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

   

  This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.