A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn     +31 (0)172-449977     netherlands@ags-globalsolutions.com
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
+31 (0)172-449977
netherlands@ags-globalsolutions.com
C

Verhuizen naar Curacao

Home 9 Geen categorie 9 Verhuizen naar Curacao

Verhuizen naar Curaçao

Als u plannen heeft om te gaan verhuizen naar Curaçao, is dat een grote, maar ook een interessante stap in uw leven. Curaçao is een van de ABC-eilanden van de Nederlandse Antillen en ligt voor de kust van Venezuela. Het eiland heeft een oppervlakte van 444 km². Het eiland heeft als kenmerk allemaal gekleurde huizen. Deze gekleurde huizen bevinden zich voornamelijk in de hoofdstad Willemstad.

 

AGS Global Solutions – Netherlands is marktleider op het gebied van internationale verhuizingen – zeker als het aankomt op verhuizen (van en) naar Curaçao.

Wij zijn het enige Europese verhuisbedrijf met een zusterverhuisbedrijf op Curaçao, genaamd Meyer Moving. AGS Netherlands staat voor kwaliteit, is in bezit van alle relevante kwaliteitskeurmerken en is dan ook dé verhuispartij om uw inboedel aan toe te vertrouwen als u gaat verhuizen naar Curaçao.

Verhuizen naar Curaçao

Op zoek naar efficiënte groupage verschepingsdiensten naar het Caribisch gebied? Bij AGS Netherlands zijn we gespecialiseerd in maatwerk oplossingen voor uw verscheping van uw persoonlijke goederen die voldoen aan uw specifieke eisen. Lees hier meer over onze groupage verzendservices en ervaar het gemak van geconsolideerde zendingen en voordelige oplossingen voor uw verhuizing naar de Caribbean.

Algemene informatie voor het verhuizen naar Curaçao

Demografie

Dit eiland telt 150.000 inwoners en deze inwoners hebben verschillende nationaliteiten. Over het algemeen leven op het eiland mensen met een gemengde Afrikaans en Europese afkomst. Daarnaast bestaat de bevolking ook uit Nederlanders, Chinezen, Surinamers, Portugezen, Dominicanen en Venezolanen. Het eiland telt ongeveer 102 nationaliteiten.

 

Taal

De talen die er gesproken worden zijn Nederlands, Papiaments, Spaans en Engels.

 

Religie

Curaçao is een gelovig eiland. De religie die hier het meest voorkomt is rooms-katholiek.

 

Klimaat

Het klimaat in Curaçao is tropisch. De dagtemperaturen zijn het gehele jaar constant en bevinden zich tussen de 28°C en 32°C. Het eiland is daardoor zeer geschikt voor het strand, zwembad en de zee. ‘s Nachts koelt het niet erg af, de nachttemperaturen bedragen rond de 24°C. Op het eiland komt regen voor en er is een regenperiode. De regenperiode is van oktober tot december a januari.

 

Elektriciteit

Voltage
Op de Nederlandse Antillen en Aruba is 110 Volt gangbaar (behalve voor airco’s die alleen op 220 Volt functioneren). In een aantal gevallen is het mogelijk om d.m.v. een transformator toch gebruik te maken van uw Nederlandse/Europese elektrische apparatuur. Hierbij is van belang dat de transformator is afgestemd op het aantal Watt (energieverbruik) van het elektrische apparaat.

Cyclage (Hertz)
In Nederland is 50 HZ gangbaar evenals, bijvoorbeeld, op Curacao. In de USA, Canada, Aruba en Sint Maarten echter is 60HZ gangbaar. Het aantal Hertz (HZ) is het aantal pulsen dat per seconde door het stroomnet gaat. Dit betekend dat alle apparatuur met draaiende delen geschikt moet zijn voor het aangegeven aantal HZ in het land van bestemming, om goed te functioneren. Het aantal Hertz kan niet via een transformator worden aangepast. In de meeste gevallen kunt u op de achterzijde van de apparatuur zien voor welk voltage en cyclage uw apparatuur geschikt is. (Vaak bij informatie serienummer/typenummer etc.). ~50/60 HZ betekent dat de apparatuur zich automatisch aanpast.

Televisiesystemen
Wereldwijd zijn er 3 televisiesystemen: Pal, Secam en NTSC . De verdeling is niet helemaal op regio te maken maar grofweg kan men het volgende stellen:

 • PAL: Europa, AustraliÎ, Nieuw Zeeland, China, deel van Afrika
 • NTSC: USA,Canada, Caribische gebied, Japan
 • Secam: Veelal voormalig Oost-Europa, Frankrijk, veelal voormalige Franse Koloniën in Afrika

 

Specifieke informatie voor het verhuizen naar Curaçao

Vergunningen

Om in Curaçao legaal te mogen werken heeft u de Verklaring van Rechtwege nodig. De Verklaring van Rechtswege is de benaming voor de stage en werk vergunning op Curaçao. Als u de Verklaring van Rechtswege in uw bezit heeft, dan kunt u een verblijfsvergunning aanvragen.

 

Huisvesting

Om een huis te zoeken in Curaçao kunt u verschillende makelaars in lichten. Op Curaçao zijn veel makelaars te vinden, AGS Netherlands kan u hierin adviseren.

 

Onderwijs

Curaçao heeft vijf Nederlandstalige lokale basisscholen. Deze scholen staan goed aangeschreven. Omdat deze scholen goed aangeschreven staan, bestaat er een wachtlijst voor deze scholen. AGS Netherlands adviseert dan ook om vroegtijdig uw kinderen in te schrijven bij deze scholen. Curaçao heeft ook drie Nederlandstalige particuliere basisscholen die ook uitstekend aangeschreven staan.
Het voortgezet onderwijs op Curaçao is ook te verdelen in lokaal en particulier. Deze scholen staan ook goed aangeschreven.

 

Algemene verhuisinformatie

Verscheeptijd

U moet altijd rekening houden met een verscheeptijd als u gaat emigreren. U bent eerder op Curaçao dan dat uw goederen aankomen. AGS Netherlands adviseert daarom om sommige goederen in uw handbagage mee te nemen.

 

Gevaarlijke goederen

Er zijn een aantal goederen die niet worden geaccepteerd voor verzending. Deze goederen zijn te gevaarlijk om te verschepen en te gevaarlijk bij het verpakken van uw inboedel. AGS Netherlands raadt u dan ook aan om deze goederen voor de verhuisdag uit uw huis te hebben verwijderd. Dit geldt voor de volgende goederen:

 • Brandbare vloeistoffen, zoals alcohol en reinigingsmiddelen;
 • ontvlambare stoffen, zoals lucifers, houtskool/briketten en verf;
 • corroderende middelen, zoals zuren, bleekmiddelen en batterijen;
 • samengeperste gassen, zoals spuitbussen en brandblussers;
 • explosieven, zoals vuurwerk, wapens en munitie.

 

De door uw mee te nemen goederen

Mensen die gaan verhuizen naar Curaçao, nemen een groot deel van hun inboedel mee. Als u dat ook van plan bent heeft u misschien wat aan deze tips van AGS Netherlands

 • Als u breekbare spullen mee wilt nemen, pak deze dan niet zelf in. Wanneer u deze goederen zelf inpakt, bent u niet verzekerd
 • Als u goederen mee wilt nemen die aan plafonds, vloeren of wanden gevestigd zijn, moet u ervoor zorgen dat u deze zelf van de plafonds, vloeren en wanden haalt.
 • Als u gasapparaten mee wilt nemen, adviseren wij u om deze door een professional los te laten koppelen.
 • Bent u van plan om uw koelkast en vriezer mee te nemen, schakel deze apparaten dan 48 uur van te voren uit. Daarnaast is het belangrijk om deze apparaten goed te reinigen, zodat er geen schimmels kunnen ontstaan.
 • Voor de wasmachine geldt een ander verhaal, hiervoor moet u het filter leeg en droog maken. Elektronische apparaten, zoals een computer of televisie, kunnen het best door u losgekoppeld worden.
 • Wij adviseren dan ook dat u zelf de kabels labelt en de apparaten verpakt in de originele dozen.
 • Wij adviseren voor fietsen, tuingereedschap, bloempotten en de barbecue om deze goederen goed te reinigen, omdat in verschillende landen op deze goederen een extra inspectie plaats vindt. Deze inspectie wordt gehouden, omdat deze goederen plantenziektes met zich mee kunnen brengen.
 • Bent u in het bezit van kostbare goederen, dan kunt u het beste foto’s maken van deze goederen.

 

Douane

De douane van de Nederlandse Antillen controleert uw goederen bij aankomst. De goederen moeten dan aan een aantal eisen voldoen. Lees meer informatie over deze eisen.

 

Plannen om te emigreren naar Curaçao?

Ziet u het helemaal zitten om naar Curaçao te verhuizen, maar kunt u wel hulp gebruiken. AGS Netherlands biedt u de service die u verlangt. AGS Netherlands is professional in internationale en nationale verhuizingen.

 

Meer informatie over verhuizen naar Curaçao

Wilt u ook zorgeloos verhuizen naar Curaçao? Neem dan contact met ons op via: Telefoon: +31 (0)172 44 99 77

 

 

 

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.