C

Verhuizen met kinderen

Home 9 Verhuizen met kinderen

Naar het buitenland verhuizen met kinderen

Een ‘normale’ verhuizing is voor kinderen vaak al een enerverende gebeurtenis. Een nieuw huis, misschien wel een nieuwe school, nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, nieuwe buurt. Bij een internationale verhuizing is die impact nog vele malen groter. Dan krijgt uw kind ook te maken met een nieuw land, nieuwe taal, nieuwe cultuur. Kortom: het hele leven van uw kind verandert en dat is niet zomaar iets.

 

Daarom,

is een goede voorbereiding en begeleiding tijdens de verhuizing van groot belang. Ook dat kunt u aan AGS Global Solutions – Netherlands overlaten. Wij helpen u om ervoor te zorgen dat uw kinderen de verhuizing naar het buitenland als plezierig ervaren.

 

Kinderen verhuizen hun eigen spulletjes bij AGS Netherlands

Daarnaast betrekken wij uw kinderen actief bij de verhuizing. Ze mogen zelf hun spulletjes bij elkaar zetten in een kinderverhuisdoos en meedenken over de toekomstige plek van hun favoriete speelgoed.

 

“Voor uw kind moet de verhuizing naar het buitenland een feestje zijn!”

 

10 tips voor internationaal verhuizen met kinderen

 • Vertel uw kind tijdig dat u naar het buitenland gaat verhuizen, zodat uw kind tijd heeft om te wennen aan het idee.
 • Betrek uw kind bij het zoeken naar een nieuwe school, clubs, opvang etc.. Internationaal gezien kunt u zich op dit gebied laten bijstaan door een relocatie bureau.
 • Neem de tijd en vraag uw kind gedurende het verhuisproces meerdere malen naar hoe het de verhuizing beleeft. Spring serieus in op negatieve signalen.
 • Stel de verhuizing zelf positief aan uw kind voor. De kans is dan erg groot dat uw kind dit positieve gevoel overneemt.
 • Neem met uw kind letterlijk ‘afscheid van de buurt’. Loop samen de buurt nog eens door (maak gerust foto’s!) en bespreek wat uw kind gaat missen maar stel daar positieve veranderingen tegenover zoals een nieuwe kamer, nieuwe vriendjes, nieuwe school.
 • Indien mogelijk, neem uw kind eerst eens mee op vakantie naar het nieuwe land. Op die wijze went uw kind op een prettige manier aan de nieuwe omgeving, cultuur, taal en andere gewoontes in het nieuwe land.
 • Plan een afscheidsfeestje. Laat uw kind alle vriendjes & vriendinnetjes uitnodigen en vergeet opa’s en oma’s niet! Vraag vriendjes & vriendinnetjes een eventueel contactgegevens achter te laten, zodat het contact niet verwatert. (Denk ook aan: Facebook, E-mailadres e.d.)
 • Op de verhuisdag is het beter uw kind onder te brengen bij familie of vrienden. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat dit minder stress veroorzaakt dan het fysiek aanwezig zijn gedurende de verhuizing en het voorkomt dat de verhuizers per ongeluk tegen uw kind aan lopen.
 • Vraag bij AGS Netherlands naar de speciale ‘AGS Netherlands Kinderverhuisdoos’ en laat uw kind helpen om speelgoed en andere spullen inpakken. Als op bestemming de deur van de vrachtwagen of container opent, ziet uw kind als eerste de ‘AGS Netherlands Kinderverhuisdoos’.

  Velden met een * zijn verplicht

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


  Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

  This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.