C

Verhuizen naar Azië: Uitdagingen, Kansen en Levensstijl

Home 9 Particulier 9 Landeninformatie 9 Verhuizen naar Azië: Uitdagingen, Kansen en Levensstijl

Verhuizen naar Azië

Expats die naar Azië verhuizen, komen in een regio die zeer gevarieerd is. De regionale verschillen op het gebied van etniciteit, cultuur, historie, economie en het milieu zijn zeer groot. Dit is niet zo verwonderlijk wanneer u weet dat het een van de dichtstbevolkte continenten is.

Azië trekt vooral de aandacht vanwege zijn sterke economische ontwikkeling. Opkomende economieën als India en de gerespecteerde grootmachten China en Japan trekken expats en zakelijke avonturiers aan. Bijvoorbeeld Tokio, Hong Kong, Singapore en Shanghai zijn populair bij buitenlanders.

Uitdagingen

Waar u zich ook wilt vestigen in Azië, er zullen zeker uitdagingen zijn. Complexe culturele eigenaardigheden, taalbarrières en een bijna claustrofobische populatie in de stadscentra kunnen zeer verwarrend overkomen. Om nog maar niet te spreken van de veelal extreem hoge en stijgende prijzen in de populaire steden. Elke horde die u neemt, levert wel nieuwe kansen op. Wanneer u eenmaal vertrouwd bent geraakt met deze regio staat een verassend, kleurrijk, spiritueel en rijk leven te wachten.

Werken in Azië

Als u Native Engels spreekt, is het een fluitje van een cent om in Azië een baan te vinden. Er is bijvoorbeeld veel vraag naar leraren, maar er zijn ook voldoende andere banen te vinden. Het schrijven voor Engelstalige magazines, kranten of blogs bijvoorbeeld. Een leraar verdient tussen de 1.000 en 3.000 euro per maand.

Levensstandaard

Het welvaartspeil ligt in Azië gemiddeld stukken lager dan in Nederland. Afhankelijk van de locatie en uw persoonlijke uitgavenpatroon kunt u in sommige delen van China toe met zo’n euro per dag. Voor dit bedrag kunt u ook uit eten en een biertje drinken met vrienden. In het Zuidoosten van Azië kunt u zelfs rondkomen van minder dan 10 euro per dag rondkomen.
Wilt u gaan verhuizen naar Azië en zoekt u nog een partij die uw verhuizing perfect regelt? Via onderstaand formulier kunt u vrijblijvend een offerte aanvragen voor uw verhuizing naar Azie.

   

  Velden met een * zijn verplicht

   

  Ik wil meer informatie opgeven (de locatie en/of periode)

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   
  Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.