C

Emigreren naar Sint Maarten

Home 9 Particulier 9 Landeninformatie 9 Emigreren naar Sint Maarten

emigreren-naar-sint-maarten-HQ

Emigreren naar Sint Maarten

Als u gaat emigreren naar Sint Maarten kunt u kiezen of u in het Nederlandse of Franse deel wilt gaan wonen. Sint Maarten bestaat namelijk uit twee delen. Al gaat u naar het Nederlandse gedeelte verhuizen, hoeft u niet gek op te kijken als u op uw vrije dag op het strand ligt en opeens de zon verdwijnt. Dan ligt u toevallig op het strand vlak voor de landingsbaan van het Princess Juliana International Airport. Daar landen regelmatig vliegtuigen. Op Sint Maarten vliegen de vliegtuigen zo laag over dat strand, dat het lijkt alsof u de vliegtuigen kunt aanraken.

Informatie over Sint Maarten

Geografie

Sint Maarten is één van de zes eilanden van de Nederlandse Antillen en het is een bovenwinds eiland. Het eiland heeft een oppervlakte van 87 km².

Demografie

Het eiland telt ongeveer 75.000 inwoners. De inwoners van het eiland hebben verschillende soorten nationaliteiten. De bevolking komt voornamelijk uit Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Verenigde Staten.

Taal

In het Nederlandse gedeelte van Sint Maarten wordt Nederlands en Engels gesproken. In het Franse gedeelte wordt Frans en Engels gesproken.

Klimaat

Het klimaat op Sint Maarten is een tropisch moessonklimaat, omdat er een droog seizoen en een natter seizoen is. Het droge seizoen is van januari tot april. Het regenseizoen is van augustus tot december. De temperatuur is het gehele jaar constant, met een gemiddelde temperatuur van 28°C. Sint Maarten is een zonnig eiland, met de zonnigste maand maart.

Elektriciteit

De elektriciteitseenheid op Sint Maarten is 110 V oftewel 60 Hertz. De stopcontacten zijn anders dan in Nederland dus we raden u aan om wereldstekkers of adapters aan te schaffen.

 

Informatie over emigreren naar Sint Maarten

Verklaring van Rechtswege

Als u als Nederlander zijnde naar Sint Maarten gaat emigreren en u gaat daar ook werken, dan heeft u geen verblijfsvergunning nodig. Wat u wel nodig heeft is een Verklaring van Rechtswege.

U moet in Nederland een aantal documenten verzamelen om in Sint Maarten ingeschreven te kunnen worden. De documenten die u nodig heeft zijn:

 • Een werknemersverklaring door u ondertekend;
 • Een kopie van een geldig paspoort, de kopie moet in kleur worden gekopieerd;
 • Originele geboorteakte;
 • VOG-verklaring (Police Record);
 • Garantieverklaring volledig ingevuld en ondertekend door werkgever naast het hebben van een NAF-5 stempel;
 • Kopie van de tewerkstellingsvergunning van het ministerie van Arbeid;
 • Originele huwelijksakte;
 • De school registratie brief van de kinderen;

Wanneer u bent gescheiden en de andere ouder blijft in Nederland is het volgende vereist:

 • Een toestemmingsbrief van de andere ouder;
 • Bewijs van het over de kinderen;

Wanneer het om een eenmanszaak gaat is er een verklaring van de Inspectie van Belastingen nodig, die aangeeft dat het minimum inkomen van de werkgever NAF 24.000 is; Het is belangrijk dat u al deze documenten meeneemt voor de immigratiedienst in Sint Maarten.

Huisvesting

Voor huisvesting kunt u op Sint Maarten verschillende makelaars inschakelen, maar u kunt ook in de lokale krant kijken naar het aanbod. De lokale krant heet The Daily Herald.

Onderwijs

Sint Maarten heeft 4 Nederlandstalige katholieke basisscholen, waarvan de Sister Magda en Sister Regina als beste aangeschreven staan. Er zijn ook een privé basisscholen, dat zijn de Learning Unlimited en de CIA. De scholen van het voortgezet onderwijs bieden Engelstalig en Nederlandstalig scholing aan. Er zijn openbare voortgezet onderwijzen en privé voortgezet onderwijzen.

 

Verhuisinformatie

Verscheeptijd

Naar Sint Maarten is het ongeveer 10 uur vliegen, maar houdt u er rekening mee dat uw goederen er langer over doen dan u. Wij adviseren u om belangrijke goederen in uw handbagage of koffer te vervoeren.

Gevaarlijke goederen

Sommige goederen kunnen gevaarlijk zijn bij het verhuisproces. Wij raden u dan ook aan om de volgende goederen, voor het verhuisproces, uit uw huis te verwijderen:

 • Brandbare vloeistoffen, zoals alcohol en reinigingsmiddelen
 • Ontvlambare stoffen, zoals lucifers, houtskool/briketten en verf
 • Corroderende middelen, zoals zuren, bleekmiddelen en batterijen
 • Samengeperste gassen, zoals spuitbussen en brandblussers
 • Explosieven, zoals vuurwerk, wapens en munitie

 

 

Plannen om te emigreren naar Sint Maarten?

Ziet u het helemaal zitten om naar Sint Maarten te verhuizen, maar u weet niet hoe alle spullen daar komen. AGS Global Solutions – Netherlands is al jarenlang een ervaren professional als het op internationale en nationale verhuizingen aankomt. AGS Netherlands neemt graag uw zorgen in handen en zorgt ervoor dat al uw spullen op de door u genoemde bestemming komen.

 

Meer informatie over verhuizen naar Sint Maarten

Wilt u ook zorgeloos verhuizen naar Sint Maarten? Neem dan contact met ons op via Telefoon: +31 (0)172 44 99 77 of via onderstaand contactformulier.

  Velden met een * zijn verplicht

  Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.


  Binnen een werkdag ontvangt u een reactie van ons.

   Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

   This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.