C

Verhuizen naar België

Home 9 Verhuizen naar België

verhuizen-naar-belgie

Verhuizen naar belgië

Verhuizen naar België kan zeer interessant zijn, zeker voor mensen in de grensstreek. De grond is er een stuk goedkoper, ook de huizenprijzen liggen er lager. Wilt u verbouwingen aan uw huis doorvoeren, dan is het aanvragen van een vergunning daarvoor een stuk minder complex. Alleen daarom al is verhuizen naar België is zeker het overwegen waard.

Hoewel het verhuizen naar België qua afstand lijkt op een binnenlandse verhuizing, verhuist u toch naar het buitenland. En dat vraagt altijd om extra aandacht.

 

Zorgeloos verhuizen naar België

AGS Global Solutions – Netherlands is specialist op het gebied van internationale verhuizingen en biedt u daarvoor een compleet verhuispakket aan. Dit pakket bestaat onder andere uit:

  • het veilig verpakken van uw inboedel voor transport;
  • transport van deur tot deur;
  • het benodigde papierwerk;
  • persoonlijke verhuismanager, die 24 uur per dag beschikbaar is.

Met uw persoonlijke verhuismanager

Dit is uw centrale aanspreekpunt tijdens uw gehele verhuizing. Samen met uw verhuismanager bereidt u uw verhuizing voor. Voor alle vragen omtrent uw verhuizing kunt 24/7 uw verhuismanager bereiken.

 

Kortom,

uw verhuismanager zorgt ervoor dat u zorgeloos kunt verhuizen naar België.

Ook zorgeloos verhuizen naar België?

Tips over verhuizen naar België

België en Nederland zijn, ondanks dat het buurlanden, op veel gebieden totaal verschillende landen. Veel zaken worden in België anders geregeld dan u gewend bent in Nederland. Daarom geven wij u graag een aantal tips, waarmee u uw verhuizing naar België kunt voorbereiden.

 

Inschrijven als inwoner van België

Om er zeker van te zijn dat u over alle benodigde documentatie beschikt, raden wij u aan om bij uw nieuwe Belgische gemeente te informeren welke documenten u nodig heeft. Omdat u officieel gaat naar België gaat emigreren, moet u zich hiervoor melden bij de afdeling ‘vreemdelingen’.

 

Controle van uw woonadres in België

Anders dan in Nederland vindt in België controle plaats op uw woonadres, woonstcontrole. Pas na deze controle is uw inschrijving in de gemeente volledig. De woonstcontrole wordt uitgevoerd door de wijkagent. Nadat de wijkagent ‘een positief’ heeft afgegeven aan de gemeente, wordt het vervolgtraject ingezet.

 

Zorgverzekering in België of in Nederland?

Dat is afhankelijk waar u gaat werken. Blijft u in Nederland werken, dan bent u verplicht om een zorgverzekering in Nederland af te sluiten. Daarmee krijgt wel gewoon uw zorgkosten uit Nederland en België vergoedt. Meer informatie hierover vindt u op de website van de Sociale Verzekeringsbank

 

Gang van zaken in België

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat veel zaken in België er omslachtiger aan toe gaan dan in Nederland. Neem daarom meer tijd voor zaken als: inschrijven bij de gemeente, verzekeringen afsluiten, afsluiten van tv & internet abonnement en dergelijke.

 

U wilt zorgeloos verhuizen naar België?

Neem dan contact op met onze verhuisexperts. Zij beantwoorden graag uw vragen, maken een offerte op maat voor u of geven u overige verhuisinformatie.

 

Meer informatie over verhuizen naar België

Wilt u ook zorgeloos verhuizen naar België? Neem dan contact met ons op via: Telefoon: +31 (0)172 44 99 77

    Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website.

    This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.