A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn     +31 (0)172-449977     netherlands@ags-globalsolutions.com
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
+31 (0)172-449977
netherlands@ags-globalsolutions.com
C

Emigratie uit Nederland

Home 9 Geen categorie 9 Emigratie uit Nederland

Emigratie uit Nederland komt steeds meer voor. In 2012 verlieten volgens het CBS per dag bijna 400 personen ons land, wat een totaal oplevert van 144.175 emigranten. In 2011 waren er dit nog 133.194 en in 2010 121.651. Emigratie uit Nederland blijft dus stijgen.

Vooral Duitsland, België en Engeland zijn populaire landen om naar te vertrekken. Ook Scandinavische landen stijgen in populariteit om naar toe te verhuizen.

Redenen waarom mensen uit Nederland willen emigreren zijn o.a. het politieke klimaat, de gevolgen van de economische crisis en de verharding van de Nederlandse samenleving.

 

Wat is emigratie?

Men spreekt van emigratie als mensen hun geboorteland verlaten om zich in het buitenland te vestigen. Wanneer het gaat om grootschalige verhuizingen naar het buitenland, bijvoorbeeld van Europeanen naar De Verenigde Staten of Australië, dan wordt er ook wel gesproken van een landverhuizing.

Redenen om te emigreren uit Nederland

Naast de eerder genoemde redenen als politiek klimaat en verharding van de samenleving kunnen er ook andere redenen zijn om te emigreren uit Nederland.

1 Baan in het buitenland

Als u een baan in het buitenland heeft, dan heeft u natuurlijk blijvend verblijf nodig. Voor grondige begeleiding hierbij kunt u gebruik maken van onze relocatie service

2 Partner in het buitenland

U bent gelukkig met uw partner, maar er is nog één probleem. Hij of zij woont in het buitenland, waardoor u elkaar niet veel ziet. Samenwonen is een daarom natuurlijk ook een reden om te emigreren uit Nederland.

3 Andere kijk op de wereld

Wonen in het buitenland kan ook uw visie op de wereld verbreden. Een paar jaren wonen in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, Dubai, of Brazilië. Nieuwe landen en culturen ontdekken verruimt uw perspectief op de wereld en verrijkt daarom uw leven.

4 Verliefd op het nieuwe land

Misschien kent u het land al van vakanties en bent u helemaal weg van een ander land dan Nederland? De taal, de cultuur, het klimaat, of een van de vele andere redenen waardoor u liever in een ander land dan Nederland woont.

 

Wilt u ook emigreren uit Nederland?

Neem dan contact op met KHZ internationale verhuizers. Wij hebben jarenlange ervaring en een groot netwerk om uw emigratie in detail te regelen, zodat u zonder zorgen een nieuw deel van uw leven kunt beginnen in een ander land.

Voor al uw vragen over uw internationale verhuizing

 

Telefoon: +31 (0)172 44 99 77
E-mailinfo@khz.nl

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.