A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn     +31 (0)172-449977     netherlands@ags-globalsolutions.com
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
+31 (0)172-449977
netherlands@ags-globalsolutions.com
C

Emigreren naar het Buitenland

Home 9 Geen categorie 9 Emigreren naar het Buitenland

U denkt er over na om te gaan emigreren naar het buitenland. U realiseert zich waarschijnlijk wel dat hier een hoop geregel bij komt kijken. Wij hebben daarom een lijst samengesteld met een aantal zaken waar u aan kunt denken.

 

Wat te doen bij emigreren naar het buitenland?

Wat u moet doen als het gaat om emigreren is afhankelijk van het land van bestemming. De belangrijkste zaken zijn in ieder geval belastingen, zorgverzekering, diploma’s, beroepserkenning, pensioen en uitkering. Vraag ook na welke om welke documenten u gevraagd kunt worden na uw emigratie. Deze documenten moeten voor vertrek laten legaliseren.

 

Vraag informatie op bij ambassades en consulaten

Eén van de beste bronnen voor informatie over een land is de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Regel Nederlandse belastingzaken

Als u woonachtig bent in Nederland kunt u uw persoonlijke DigiD aanvragen om online belastingzaken te kunnen regelen. Het aanvragen van een DigiD is alleen mogelijk als u staat ingeschreven bij een Nederlandse gemeente. Het is dus noodzakelijk dat u dit heeft, voordat u zich uitschrijft bij uw gemeente.

Verzekeringen

Het is natuurlijk mogelijk om uzelf in het buitenland te verzekeren, maar er zijn ook voordelen om u in Nederland te verzekeren. Niet alleen zijn de polisvoorwaarden Nederlandstalig, maar u wordt ook in het Nederlands geholpen als dat nodig is. Vooral als u de nieuwe taal nog niet volledig machtig bent kan dat een hoop stress schelen.

Daarnaast kan u behandeld worden in Nederland, als een behandeling in het buitenland niet behandeld kan worden.

Pensioen

Wat gebeurt er met uw pensioen als u gaat emigreren? Afhankelijk van de situatie heeft u een aantal mogelijkheden. U kunt uw pensioen afkopen, meenemen naar een buitenlandse pensioenverzekeraar, of u laat het bij uw huidige pensioenverzekeraar staan. Het beste is om contact te nemen met uw pensioenverzekeraar om de mogelijkheden door te nemen. Laat in ieder geval schriftelijk weten dat u gaat emigreren naar het buitenland.

Uitkering

Als u een uitkering ontvangt en naar het buitenland gaat emigreren, dan dient u dit te melden bij het UWV of de Sociale verzekeringsbank (SVB). Of u de uitkering kunt meenemen naar het buitenland hangt o.a. af van welke uitkering u ontvangt, naar welk land u naar toe gaat, en of Nederland een verdrag heeft afgesloten met dat land.

Legalisatie documenten

Wanneer u gaat emigreren, kan er in het buitenland om bepaalde documenten worden gevraagd. Denk hierbij aan een akte van de burgerlijke stand. Het is niet vanzelfsprekend dat een document dat in Nederland rechtsgeldig is, ook in het buiteland als rechtsgeldig wordt gezien. Door legalisatie van Nederlandse documenten weten de buitenlandse autoriteiten dat het document geldig is.

Diploma erkenning

In sommige gevallen is het ook nodig om in Nederland behaalde diploma’s te legaliseren. Dat wil zeggen dat ze zo gewaarmerkt worden dat autoriteiten in een ander land weten dat ze echt en erkend zijn. Instellingen die hierbij aan te pas komen zijn o.a. het IBG (Informatie Beheer Groep) in Groningen, maar ook de arrondissementsrechtbank en / of het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen hierbij aan de pas komen.

Visum en douane

Voor emigreren naar het buitenland is het natuurlijk ook van belang dat alle zaken rondom uw verblijfsvisum en douaneformaliteiten goed geregeld zijn. In sommige landen is het bijvoorbeeld noodzakelijk dat uw paspoort nog minstens een half jaar geldig is.

Inpakken en verschepen voor emigratie

Wie gaat verhuizen naar het buitenland wil dat de goederen zo goed en zo snel mogelijk over komen. Omdat uw spullen over land, zee of door lucht vervoerd kunnen worden is een specialistische aanpak vereist. Zo worden uw waardevolle en dierbare spullen onder de juiste condities en met de juiste verpakkingen vervoerd.

Wilt u ook emigreren naar het buitenland?

Als u heeft besloten om te gaan emigreren, dan kunt u contact opnemen met de adviseurs van KHZ internationale verhuizers. Wij hebben jarenlange ervaring met het volledig ontzorgen van emigraties over de hele wereld. Door onze ervaring, uitgebreid netwerk en op kwaliteit gerichte dienstverlening, kunnen wij iedere emigratie naar het buitenland tot een goed einde brengen.

 

n

Telefoon: +31 (0)172 44 99 77

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.