A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn     +31 (0)172-449977     netherlands@ags-globalsolutions.com
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
+31 (0)172-449977
netherlands@ags-globalsolutions.com
C

Internationaal verhuisbedrijf selecteren

Home 9 Geen categorie 9 Internationaal verhuisbedrijf selecteren

U heeft besloten om te gaan verhuizen en om daarbij hulp in te schakelen van een internationaal verhuisbedrijf. Wij hebben op dagelijkse basis te maken met personen die nationaal of internationaal verhuizen, en begrijpen daarom heel goed op welke punten u een keuze maakt. Met onderstaande tips en adviezen proberen wij u te helpen om een keuze te maken voor het juiste bedrijf, en om een goede aanvraag te doen, die past bij uw wensen, eisen en situatie.

Buitenland of binnenland?

Er zijn in Nederland verschillende gespecialiseerde bedrijven. Er zijn specialisten in binnenland verhuizingen, specialisten in buitenland verhuizingen en specialisten in relocatie. U verhuist naar het buitenland, dus zoekt u naar een specialist op dit gebied. Waar kunt op letten?

  • Een internationaal verhuisbedrijf heeft een internationaal netwerk nodig. U herkend dit door lidmaatschap van Fidi.
  • Voor verhuisbedrijven die zich ook toeleggen op relocatiediensten, is aangesloten zijn bij een netwerk onontbeerlijk.

KHZ is uiteraard gewaardeerd lid van FIDI.

 

Garanties

Laten we eerlijk zijn, hoe zorgvuldig een bedrijf ook is, bij een verhuizing kan iets misgaan. Het is daarom belangrijk om vooraf te bepalen wat u wilt dat er gebeurt wanneer er iets misgaat. Hoeveel risico wilt u lopen met uw verhuizing? In geval u de allerlaagste kosten voor uw verhuizing het belangrijkst vindt, dan hoeft u niet te kiezen voor garanties. Uiteraard kan het wel betekenen dat wanneer er onverhoopt iets mis mocht gaan, u wellicht duurder uit bent door schades, vervangend meubilair of vervoer, of tijdelijke huisvesting, etc.

Wanneer u deze risico’s wilt afdekken, dan kunt u hiervoor separaat verzekeringen afsluiten.

Wanneer u echter kiest voor een Erkende Verhuizer, dan hoeft u de onderstaande zaken niet apart te verzekeren.

 

Erkende verhuizer garanties

Wanneer u kiest voor een Erkende Verhuizer, dan is uw uw inboedel tijdens het verhuizen verzekerd tot een bedrag van €100.000. Deze verzekering is op basis van nieuwwaarde.
Stel dat het verhuisbedrijf dat u kiest failliet gaat, of in surseance van betaling verkeerd, dan wordt uw verhuizing door een andere Erkende Verhuizer uitgevoerd. Er wordt dan uiteraard gestreefd naar het realiseren van de oorspronkelijke planning.
Wanneer u een aanbetaling doet voor uw verhuizing, dan is uw aanbetaling door Erkende Verhuizers een maximale som van € 1000,-  en maximaal 25% van de overeengekomen verhuisprijs, gegarandeerd. Deze garanties worden door geen enkele andere organisatie in Nederland geboden.
KHZ is al sinds jaar en dag een Erkend Verhuizer.

Kwaliteit of prijs?

Wij gaan ervan uit dat u niet teveel wilt betalen. Dat is logisch. Maar door de concurrerende verhuismarkt, zijn er toch wel wat verschillen ontstaan in kwaliteit en prijs. Enkele bedrijven hebben scherp gekozen voor ‘kwaliteit’ en een aantal bedrijven trachten meer te concurreren op prijs. Wanneer u gaat voor kwaliteit, zou u kunnen letten op de aanwezigheid van het FAIM/PLUS certificaat. Dit certificaat wordt internationaal erkend, en wordt toegekend aan bedrijven met een uitzonderlijk hoog, continu en meetbaar kwaliteitsniveau. De kwaliteit wordt dan ook gemeten door controleurs van o.a. Ernst & Young. Faim/Plus voldoet aan de internationale standaarden voor kwaliteitscontrole van de ‘International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB)’.
KHZ is in het bezit van het Faim/Plus certificaat.

Ervaring

Een internationale verhuizing vlekkenloos uitvoeren vergt nogal het nodige van een organisatie. Dit vergt toewijding, passie, kennis, kunde en ervaring. Wij zouden u niet adviseren om met een bedrijf in zee te gaan waarvan u niet goed kunt vaststellen hoeveel jaren ervaring ze hebben.
KHZ heeft 40 jaar ervaring met internationale verhuizingen.

Tevreden klanten

Een bedrijf kan natuurlijk wel vertellen over hoe goed zij zijn, maar daar hebben ze ook alle belang bij. Wanneer hun klanten zeer tevreden zijn, zegt dat natuurlijk nog meer. Op onze website staan referenties van klanten.

Prijs/ verhuiskosten

Natuurlijk is een scherpe prijs belangrijk. U wilt niet teveel betalen. Niet teveel betalen zit hem voor een deel in de ‘gewone’ verhuisprijs, maar ook in welke diensten en onderdelen u afneemt. In sommige gevallen is het handig om wat meer zelf te doen of te regelen, en in sommige gevallen is het juist verstandiger om zaken uit te besteden. Een partij die met u meedenkt in de volgende zaken is dan op zijn minst prettig:
  • Hoe kom ik tot de beste prijs, voor mijn situatie?
  • welke zaken zijn voor mij niet – strict – noodzakelijk?
  • Welke zaken kan ik niet risicoloos uit de dienstverlening weglaten?
Uiteraard is het verstandig deze zaken aan te snijden wanneer u een verhuisofferte aanvraagt, of daarover in gesprek gaat.
Bij KHZ denken wij graag over deze zaken mee. Laat ons u gerust opbellen om met u mee te denken.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.