C

De taxatie voor een binnenlandse verhuizing uitgelegd

Wanneer u zich gaat voorbereiden om te verhuizen, is een huisbezoek de meest accurate manier van het verkrijgen van informatie teneinde een voorstel voor de verhuizing te kunnen maken.

Wanneer wordt huisbezoek meestal gepland?

Om een huisbezoek af te spreken, moet u uiteraard even contact opnemen met een verhuisbedrijf, bij voorkeur met AGS KHZ Internationale Verhuizers. Tijdens het telefoongesprek bespreekt u samen met uw persoonlijke Accountmanager de verhuizing.

Een verhuisbedrijf zal normaliter geen bezoek plannen, tenzij u serieus overweegt of vastbesloten bent uw verhuizing door een verhuisbedrijf te laten verzorgen. Het bezoek is overigens geheel kosteloos en verplicht u tot niets.

We hopen echter dat wij in staat zijn om u te overtuigen dat AGS KHZ de beste keuze is voor uw verhuizing.

Een professionele tablet pc, met software die speciaal ontworpen is voor de verhuisbranche, zal meestal worden gebruikt tijdens het huisbezoek.

tablet pre move survey

Intake per telefoon

De telefonische intake welke u had met de verhuisadviseur (uw persoonlijke Accountmanager) op kantoor geeft het verhuisbedrijf een goed idee van uw wensen en de ‘scope of work’. Echter, omdat u waarschijnlijk geen professional bent qua verhuizen, is het waarschijnlijk dat u in eerste instantie niet (meteen) alle/de juiste antwoorden op alle vragen weet.

De informatie die u in het eerste telefoongesprek geeft wordt genoteerd maar nog niet beschouwd als volledig accuraat. Hoewel het nuttig zou zijn wanneer uw antwoorden op onze vragen hetzelfde blijven, bent u er uiteraard niet aan gebonden. U bent de klant en u bepaalt wat u wilt. Wij zien het als onze taak u daarbij te adviseren en te begeleiden. Gedurende het huisbezoek wordt gecontroleerd of uw wensen nog overeenkomen met hetgeen tijdens het initiële telefoongesprek is genoteerd.

 

Het huisbezoek in een notendop

De verhuisadviseur ontmoet u bij u thuis op de vooraf afgesproken datum en tijdstip. Hij/zij loopt met u door de woning, van boven naar beneden, kamer per kamer en noteert de items die u wilt dat wij voor u verhuizen. Aan het einde van de rondgang door de woning zal de verhuisadviseur de tijd nemen om aanvullende details van uw verhuizing door te nemen en uw vragen te beantwoorden. U kunt denken aan verhuisdata en eventueel aanvullende diensten (zoals opslag, transportverzekering).

Uit de tijdens het bezoek verkregen informatie, wordt er aansluitend op kantoor een voorstel op maat gemaakt, met daarin alle details van uw verhuizing opgenomen.

Hoe voor te bereiden op het huisbezoek?

Om het bezoek bij u thuis efficiënter te maken, is het aan te raden dat u zich voorbereid en reeds verdiept in uw wensen.

Wanneer het bestemmingsadres al bekend is, schrijf het op en overhandig dit aan de verhuisadviseur, zodat uw account manager (op kantoor) voor u kan bepalen of er bijzondere (en eventuele bijkomende kosten) zijn op bestemming*. * Bijv. parkeervergunning, externe verhuislift, lange loopafstanden, inverhuizen over de trap, shuttle service, etc.

Zorg er bij voorkeur voor dat u weet wat u wilt laten verhuizen voordat de adviseur u bezoekt. Probeer om alle te verhuizen goederen makkelijk toegankelijk te hebben en bij voorkeur niet in 1 ruimte op elkaar gestapeld. Dit omdat de verhuisadviseur goederen soms afzonderlijk dient op te meten. Latere toevoegingen die tijdens het bezoek niet zijn getoond, kunnen problemen veroorzaken voor het verhuisbedrijf wanneer deze voorafgaand aan de (eerste) verhuisdatum niet worden gemeld (bijv. niet voldoende mankracht/verpakkingsmateriaal/vrachtwagen die te klein is).

Het huisbezoek

De verhuisadviseur is er om het volume te schatten en gewenste diensten te documenteren.

Hieronder de belangrijkste zaken die hij of zij zal documenteren:

  • Volume van de goederen • (Zware) items die een speciale behandeling nodig hebben (bijv. piano, kluis) • Of opslag van goederen gewenst of noodzakelijk is • Eventuele problemen die de verhuizers kunnen hebben m.b.t. de toegang tot uw woning, inclusief parkeeruitdagingen* * Geldt ook voor het bestemmingsadres • Een volledige inventarisatie van de goederen • Alle andere logistieke uitdagingen die van toepassing zijn om de verhuizing tot een succes te volbrengen • Verpakken/inpakken/uitpakken en aanverwante diensten • Demontage/montage van meubilair • Speciale houten kratten voor breekbare/waardevolle voorwerpen • Handy-man diensten* • Gewenste verhuisdata voor het verpakken, inladen, en/of de levering • Aan wie wij het verhuisvoorstel dienen te sturen (werkgever of privé) en in welke taal (Nederlands of Engels)

*Goederen die van wanden en plafonds worden afgehaald moeten vaak op bestemming weer worden opgehangen! U kunt denken aan spiegels, lijsten, schilderijen, gordijnroeden, lampen, planken, tv’s en kastenwanden (kasten). Een handy-man kan dit perfect voor u verzorgen. Wij kunnen dit uiteraard op aanvraag aanbieden tegen een uurtarief.

Wat u voor u belangrijk is tijdens het bezoek

Het bezoek is het moment om vragen te stellen en eventuele zorgen die u hebt over de verhuizing, over te brengen. De vertegenwoordiger van het verhuisbedrijf is opgeleid om met u te praten over alle voorkomende bijzonderheden, toegespitst op het land van bestemming.

Hieronder een aantal zaken die u bespreekbaar kunt maken: • Uit uw zorgen maakt over de behandeling van bepaalde items (kwetsbaar/breekbaar/waardevol/emotionele waarde) • Bespreek de tijdlijn van de verhuizing en spreek uw verwachtingen uit • Vraag of er sprake is van kosten die u kunt voorkomen door het beter toegankelijk maken van uw woning • Bespreek de diensten die u wenst • Vraag naar transportverzekering • Stel eventuele aanvullende vragen over uw verhuizing

Na het bezoek

Zowel u als het verhuisbedrijf heeft na het huisbezoek een solide idee van wat de verhuizing zal behelzen en hoeveel het gaat kosten. Meestal kunt u het voorstel binnen enkele dagen tegemoet zien, soms zelfs (in overleg) sneller. U kunt ervan verzekerd zijn dat de volume- en kostenschatting die u krijgt na een huisbezoek, accuraat is en gebaseerd op de door u verstrekte informatie.

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.