C

HET UITVOEREN VAN EEN AUTO OF MOTOR

Wanneer u als geregistreerd eigenaar/houder uw voertuig wilt uitvoeren, moet u ervoor zorgen dat de registratie wordt beëindigd. U meldt de uitvoer aan bij één van de RDW- kantoren en vervolgens verzorgt KHZ, wanneer het voertuig naar een ander land buiten de Europese Unie verhuist, bij de douane een zogenoemde ‘aangifte ten uitvoer’.

Procedures in het land van bestemming
Als u een voertuig invoert in een ander land, dan krijgt u te maken met de invoer- en registratieprocedures van het betreffende land. U zult een aantal zaken moeten regelen, voordat u er met uw auto of motor op de weg zult mogen komen.
Die procedures kunnen van land tot land verschillen. Voor informatie kunt u terecht bij de autoriteiten van dat land. Ook kunt u (gratis) bellen met de belastingtelefoon Douane: 0800 01 43, van maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 22.00 uur. Op vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Het uitvoerkenteken
Bij de aanmelding van uitvoer kunt u aangeven of u nog met het voertuig gebruik wilt maken van de openbare weg of dat het voertuig op een trailer wordt vervoerd. Als u van de openbare weg gebruik maakt, heeft u een uitvoerkenteken nodig. De RDW geeft direct bij de aanmelding van de uitvoer het uitvoerkenteken af. Dit kost ongeveer € 15.-. Het uitvoerkenteken is 14 dagen geldig. Zorg ervoor dat het voertuig in die periode verzekerd is en dat het APK-goedgekeurd is.

Kentekenplaten
De op het voertuig aanwezige kentekenplaten moeten worden ingeleverd. Indien 1 of beide platen ontbreken dan moet de aanvrager eveneens een verklaring van vermissing tekenen op de uitvoer- verklaring.

Meer informatie
Op de RDW- site (www.rdw.nl) vindt u alle informatie over de formaliteit rondom de uitvoer van uw auto of motor. De uitvoer van uw voertuig aanmelden bij de RDW Wanneer u als geregistreerde eigenaar/houder uw voertuig wilt uitvoeren, moet u ervoor zorgen dat de registratie wordt beëindigd. Als eerste meldt u de uitvoer aan bij één van de RDWkantoren.
Voor de uitvoer gaat u naar een RDW- keuringsstation. U hebt hierbij nodig:

een geldig legitimatiebewijs
deel 2 en het overschrijvingsbewijs (of kopie deel 3) van het kentekenbewijs

De RDW- medewerker vraagt u om een ‘uitvoerverklaring’ in te vullen. U overhandigt het ingevulde formulier en de kentekendocumenten aan de medewerker. Ook de kentekenplaten levert u in. Na controle krijgt u van de medewerker:

een uitvoerverklaring in tweevoud: het origineel (wit) en een kopie (de groene doorslag). Deze uitvoerverklaring is het enige bewijs dat uw voertuig officieel voor uitvoer is aangemeld in de kentekenregistratie en dat u niet langer aansprakelijk bent voor de voertuigenverplichting
het gestempelde deel 2 van het kentekenbewijs.

Hebt u de auto of motor gekocht en nog niet op uw naam laten zetten, dan vindt de tenaamstelling plaats op het moment dat u het voertuig bij de RDW aanmeldt voor uitvoer. Denk erom dat u de groene doorslag van de uitvoerverklaring aan de verkoper geeft. Het is voor hem het bewijs van de beëindiging van de registratie op zijn naam.Op het moment dat de uitvoer door de RDW wordt geaccepteerd, vervalt de geldigheid van het kentekenbewijs. U mag dan met uw voertuig geen gebruik meer maken van de openbare weg, tenzij u een uitvoerkenteken aanvraagt.

De aangifte van uitvoer
Voor de aangifte van uitvoer heeft AGS KHZ van u nodig:

kopie van de uitvoeringsverklaring
kopieën van de delen van het kentekenbewijs die niet zo goed zijn ingenomen (deel 1 en het afgestempelde deel 2)

RDW Keuringsstations
De keuringsstations van de RDW zijn geopend van maandag tot en met vrijdag.
Openingstijden: op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 16.30 uur.

Overzicht rdw

www.rdw.nl

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.