A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn     +31 (0)172-449977     netherlands@ags-globalsolutions.com
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
+31 (0)172-449977
netherlands@ags-globalsolutions.com
C

19 juni Vaderdag!

Home 9 Geen categorie 9 19 juni Vaderdag!

19 juni Vaderdag!

Vandaag is de dag dat vaders extra in het zonnetje worden gezet. Het is namelijk Vaderdag, veelal gevierd op de derde zondag in juni.
In totaal vieren ongeveer 50 landen Vaderdag. Zo ook in Thailand, daar wordt het gevierd in december, op de verjaardag van de koning Bhumibol Adulyadej, iedereen draagt dan traditiegetrouw gele kleding. En hoe kan het ook anders, in Duitsland is het gebruikelijk om veel bier te drinken en dronken te worden op Vaderdag.

Waar komt Vaderdag eigenlijk vandaan? Vermoedelijk is dit in 1909 ontstaan toen mevrouw Dodd haar vader wilde eren. Zijn leven zat nogal tegen en ondanks dat bleef hij volhouden, Dodd wilde hem eren voor zijn doorzettingsvermogen. En mede doordat Moederdag een jaar eerder officieel was geïntroduceerd was Vaderdag snel ontstaan.
Het duurde echter nog tientallen jaren voordat het officieel erkend werd in de VS. Pas in 1972 gebeurde dit, voorheen vond het Amerikaanse congres het niks dat de mannen een speciale dag kregen met extra aandacht. Nederland had hier minder moeite mee en begon in 1937 met Vaderdag, in oktober. Wat in 1948 is verplaatst naar de derde zondag van juni.

Op Vaderdag worden maar liefst 74 miljoen kaarten per jaar verzonden en staat daarmee op de vierde plek volgens Hallmark. Vaak worden er ook cadeaus gekocht op Vaderdag. Naast de sokken en stropdassen zijn tegenwoordig ook spullen voor het verzorgen van een baard in trek. Evenals luchtjes, horloges en BBQ’s. En zo zijn er nog vele andere cadeaus waarmee de vaders worden verwend.

Bij Vaderdag gaat het om de gedachte, één dag per jaar extra aandacht voor alle vaders op de wereld. Ook bij KHZ zijn vele vaders werkzaam, die vandaag extra mogen genieten.

Wij wensen alle vaders een fijne Vaderdag toe!

 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.