A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn     +31 (0)172-449977     netherlands@ags-globalsolutions.com
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
+31 (0)172-449977
netherlands@ags-globalsolutions.com
C

Top 7 Redenen om in 2024 te verhuizen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk

Home 9 Geen categorie 9 Top 7 Redenen om in 2024 te verhuizen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk

Ze worden misschien alleen gescheiden door het Kanaal, maar Nederland en het Verenigd Koninkrijk zijn in veel opzichten werelden van verschil. Wij onderzoeken alles wat u moet weten om uw overgang tussen deze twee van elkaar verschillende landen zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Wettelijke eisen om na Brexit naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen

Als Nederlander mag u het Verenigd Koninkrijk maximaal zes maanden bezoeken zonder visum. Maar sinds Brexit kan een visum worden gevraagd voor een permanente verhuizing, afhankelijk van uw omstandigheden.

Het soort visum dat u nodig hebt, hangt af van de reden waarom u naar het Verenigd Koninkrijk verhuist. Als u bijvoorbeeld voor uw werk verhuist, hebt u een werkvisum nodig. Als u van plan bent om te gaan studeren, hebt u een studentenvisum nodig. Er zijn ook visa beschikbaar voor familieleden van inwoners van het Verenigd Koninkrijk.

De aanvraagprocedure voor een Brits visum bestaat over het algemeen uit het invullen van een online aanvraagformulier, het betalen van de visumkosten en het maken van een afspraak bij een visumaanvraagcentrum. In Nederland biedt de Britse ambassade in Den Haag diensten aan Nederlanders die van plan zijn om naar het Verenigd Koninkrijk te verhuizen.
Legal requirements to move to the UK from the Netherlands
De post-Brexit regels kunnen van invloed zijn op uw visumvereisten, dus het is belangrijk om de meest recente informatie op de officiële website van de Britse overheid na te gaan, of ruim voor uw verhuizing een immigratieadvocaat om advies te vragen.

Als u eenmaal in het Verenigd Koninkrijk bent aangekomen, moet je een National Insurance Number aanvragen, dat wordt gebruikt voor belasting- en sociale zekerheidsdoeleinden. De aanvraag wordt online gedaan en u moet uw Nederlandse paspoort of een officiële Nederlandse identiteitskaart bij de hand hebben om aan te tonen dat u Nederlander bent.

 

Kosten van levensonderhoud in het Verenigd Koninkrijk vergeleken met Nederland

Hoewel bronnen variëren, kost het over het algemeen tussen de 2-12% meer om in het Verenigd Koninkrijk te wonen dan in Nederland. Dit betekent dat alledaagse uitgaven zoals boodschappen, uit eten gaan en vervoer iets duurder kunnen zijn.

De huisvestingskosten zijn over het algemeen ook hoger in het Verenigd Koninkrijk. Dit geldt vooral voor grote steden als Londen en Edinburgh, waar de huurprijzen aanzienlijk hoger kunnen liggen dan in Nederlandse steden als Amsterdam. Gelukkig zijn de salarissen in de steden over het algemeen ook hoger om aan deze trend tegemoet te komen.

De tabel hieronder laat een aantal voorbeelden zien van het verschil in prijzen in Nederland met het Verenigd Koninkrijk (in januari 2024):

Nederland Het Verenigd Koninkrijk
Appartement (1 slaapkamer) in het Centrum €1339.22 €1324.38
Appartement (1 slaapkamer) buiten het centrum €1058.06 €1062.05
Appartement (3 slaapkamers) in het Centrum €2096.73 €2139.56
Appartement (3 slaapkamers) buiten het centrum €1629.13 €1624.25
Basisvoorzieningen (elektriciteit, verwarming, koeling, water, vuilnis) voor 85m² appartement €219.80 €303.31
Maaltijd voor 2 personen, middenklasse restaurant, drie gangen €70.00 €70.37
Melk (normaal), (1 liter) €1.08 €1.45
Kip Filets (1kg) €14.08 €7.68
Maandelijkse Openbaar Vervoerspas (Normale Prijs) €79.25 €80.06

Het is essentieel om grondig onderzoek te doen naar de kosten van huisvesting, vervoer, voeding, gezondheidszorg en onderwijs om een nauwkeuriger beeld te krijgen van wat u kunt verwachten.

 

Een baan vinden in Groot-Brittannië

Tips for finding a job in the UK as an expat
Als u naar het Verenigd Koninkrijk verhuist om te werken, is het raadzaam om uw zoektocht naar een baan te beginnen voordat u verhuist, omdat u voor bepaalde vacatures een werkvisum nodig hebt om te kunnen solliciteren.

Als u naar het Verenigd Koninkrijk verhuist om te werken, is het raadzaam om uw zoektocht naar een baan te beginnen voordat u verhuist, omdat u voor bepaalde vacatures een werkvisum nodig hebt om te kunnen solliciteren.

Online vacatureportalen zoals Indeed, LinkedIn, en Totaljobs, evenals wervingsbureaus, zijn een goede plek om uw zoektocht te beginnen. Netwerkevenementen en carrièrebeurzen zijn ook gebruikelijk in de grote steden en kunnen een uitstekende manier zijn om potentiële werkgevers te ontmoeten.

 

Een verblijfplaats vinden in het Verenigd Koninkrijk voor Nederlandse expats

Het Verenigd Koninkrijk heeft een divers aanbod van woonplaatsen die geschikt zijn voor expats. Enkele populaire keuzes zijn Londen, Manchester, Bristol en Edinburgh. Onderzoek verschillende woonwijken op basis van uw voorkeuren zoals de nabijheid van uw werklocatie, toegang tot openbaar vervoer, beschikbaarheid van voorzieningen zoals scholen en supermarkten en de sfeer in de gemeenschap. Veel expats vinden het nuttig om met een lokale makelaar te werken, die hen door het proces kan begeleiden.

Bij openbaar vervoer in het Verenigd Koninkrijk kunt u denken aan bussen, treinen, taxi’s, veerboten en vliegreizen. Belangrijk is dat transport een gedecentraliseerde kwestie is, waarbij elk land van het Verenigd Koninkrijk een zekere mate van controle heeft over zijn eigen transportbeleid.

Bovendien, als u met uw gezin wenst te verhuizen, kunt u kiezen uit een aantal van de top internationale scholen in het Verenigd Koninkrijk zijn Southbank International School, EIFA International School London, Halcyon London International School, en Hill House International School.

 

Gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk

NHS healthcare system in the UK
Het Verenigd Koninkrijk heeft een National Health Service (NHS), die gratis of goedkope gezondheidszorg biedt aan haar inwoners. Afhankelijk van uw visumstatus en verblijfsduur kunt u in aanmerking komen voor NHS-diensten. Het is belangrijk om u bij aankomst in te schrijven bij een huisarts om verzekert te zijn van directe zorg. U kunt er ook voor kiezen om een particuliere ziektekostenverzekering af te sluiten voor extra dekking.

 

Aanpassen aan Groot-Brittannië als Nederlandse expat

Hoewel Nederland en Groot-Brittannië veel overeenkomsten hebben, kunnen er ook culturele verschillen zijn. Britten staan bijvoorbeeld bekend om hun beleefdheid en zijn niet altijd zo direct als Nederlanders.

Dit verschil in communicatiestijl kan soms tot misverstanden leiden. Met wat geduld en begrip passen de meeste expats zich echter snel aan de lokale cultuur aan.

Leren over de Britse gewoonten en sociale normen kan uw overgang vergemakkelijken. Wees niet bang om vragen te stellen en contact te leggen met de plaatselijke bevolking om het leven in Groot-Brittannië beter te begrijpen.

 

Uw huishoudelijke bezittingen verhuizen vanuit Nederland naar het Verenigd Koninkrijk

Moving your household items to the UK from the Netherlands
Als Nederlands staatsburger kunt u uw bezittingen heffing- en belastingvrij invoeren wanneer u zich in het Verenigd Koninkrijk vestigt, mits u een formulier voor Overdracht van Verblijfplaats (formulier TOR01) invult. U moet dit formulier ook invullen als u huisdieren meeneemt of uw auto importeert.

Om in aanmerking te komen voor vrijstelling van douanerechten moet u ten minste 12 maanden buiten het Verenigd Koninkrijk hebben gewoond. U moet de artikelen, die u importeert, ook al minstens 6 maanden in uw bezit hebben.

Zodra u uw TOR hebt ingediend bij His Majesty’s Revenue and Customs (vóór uw verhuizing), ontvangt u een referentienummer dat u aan uw verhuizer van inboedelgoederen kunt geven. Met dit nummer kan de verhuizer uw goederen inklaren bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk om die te leveren in uw nieuwe huis.

Als uw goederen bij de douane aankomen, voordat uw TOR is verwerkt, zult u extra kosten moeten betalen voor opslag en liggeld in de haven. Het wordt daarom sterk aanbevolen om je formulier voor de overdracht van je verblijfplaats op tijd in te dienen. De verwerkingstijd is meestal ongeveer 4-6 weken, maar er kunnen extra vertragingen optreden als er documenten ontbreken of als de verstrekte informatie onjuist is.

Verhuizen naar het Verenigd Koninkrijk vanuit Nederland kan een spannend avontuur zijn vol nieuwe kansen en ervaringen. Met de juiste voorbereiding en onderzoek kunt u zorgen voor een soepele overgang en het meeste uit uw verhuizing halen.

Neem vandaag nog contact op met AGS Global Solutions Nederland voor uw gratis verhuisofferte!!

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.