A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn     +31 (0)172-449977     netherlands@ags-globalsolutions.com
A. van Leeuwenhoeksweg 50, 2408 AN Alphen aan den Rijn
+31 (0)172-449977
netherlands@ags-globalsolutions.com
C

Van Tulpen naar Wolkenkrabbers: Een gids voor verhuizen van Nederland naar de Verenigde Staten van Amerika

Home 9 Geen categorie 9 Van Tulpen naar Wolkenkrabbers: Een gids voor verhuizen van Nederland naar de Verenigde Staten van Amerika

Overweegt u om van Nederland naar de Verenigde Staten te verhuizen? Of u nu verhuist voor werk, voor uw gezin of gewoon om van omgeving te veranderen, hier zijn een aantal praktische zaken, die u moet weten als u gaat verhuizen:

Vereisten voor visum en immigratie in de VS

Als Nederlands staatsburger kunt u maximaal 90 dagen naar de VS reizen voor toerisme of zaken onder het Visa Waiver Program (VWP) zonder een visum aan te vragen. Voor een langer verblijf, of als u van plan bent om te werken, studeren of permanent te emigreren, is een visum echter een must.

Het type visum dat u aanvraagt hangt af van uw reisdoel. Bijvoorbeeld een niet-immigrantenvisum (voor tijdelijk verblijf) of een immigrantenvisum (voor permanent verblijf). Als u voor uw werk verhuist, moet uw werkgever misschien uw H-1B visum sponsoren. Voor studie is een F-1 studentenvisum nodig.

Het is belangrijk om de aanvraagprocedure ruim voor uw geplande verhuizing te starten, aangezien de verwerkingstijd kan variëren en vaak enkele maanden in beslag kan nemen. Voor meer informatie over uw visumplichten kunt u terecht op de officiële webpagina van de Amerikaanse Ambassade en het consulaat in Nederland.

Kosten voor levensonderhoud: Nederland vs Verenigde Staten

Cost of living in the Netherlands vs United StatesDe kosten voor levensonderhoud kunnen sterk verschillen tussen Nederland en de VS, afhankelijk van de specifieke locaties die worden vergeleken. Gemiddeld zijn de kosten voor levensonderhoud in de VS lager dan in veel Nederlandse steden, maar dit is grotendeels afhankelijk van de locatie.

Grote metropolen, zoals New York City of San Francisco, zijn berucht om hun hoge kosten voor levensonderhoud, die hoger zijn dan in Amsterdam of Rotterdam. Omgekeerd kunnen kleinere Amerikaanse steden of plaatsen aanzienlijk goedkoper zijn.

Dit verschil heeft betrekking op verschillende aspecten, zoals huisvesting, boodschappen, vervoer en gezondheidszorg. U kunt het beste online calculators voor de kosten van levensonderhoud gebruiken voor een nauwkeurigere vergelijking tussen Nederland en de stad of staat van uw keuze in de VS.

Nederlandse vs Amerikaanse gezondheidszorg

Bij het vergelijken van gezondheidszorgstelsels zijn er significante verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten. In Nederland wordt gezondheidszorg beschouwd als een fundamenteel recht, met een publiek gefinancierd systeem dat toegang tot medische basiszorg garandeert voor alle burgers door middel van een verplichte zorgverzekering. Nederlandse burgers betalen vaak een fractie van de kosten voor gezondheidszorg in vergelijking met hun Amerikaanse tegenhangers.

Omgekeerd werken de Verenigde Staten voornamelijk met een particulier zorgstelsel, waar burgers vaak een verzekering zelfstandig afsluiten, of deze afsluiten via hun werkgever. Het is belangrijk om te weten dat de kosten van gezondheidszorg in de Verenigde Staten aanzienlijk hoger kunnen liggen en dat mensen zonder verzekering te maken kunnen krijgen met aanzienlijke contante uitgaven. Voordat u van Nederland naar de VS verhuist, moet u er dus voor zorgen dat u een goede ziektekostenverzekering hebt, die aan uw behoeften voldoet.

Navigeren op vervoer

Transportation differences between the Netherlands and United StatesIn Nederland is de transportinfrastructuur ontworpen met veel nadruk op fietsen en openbaar vervoer. Steden zijn fietsvriendelijk, met speciale fietspaden en het openbaar vervoer is efficiënt, betrouwbaar en vaak de beste keuze voor woon-werkverkeer.

De Verenigde Staten daarentegen geven de voorkeur aan de auto. Grote steden als New York of San Francisco hebben robuuste openbaarvervoerssystemen, maar in veel delen van het land is het bezit van een auto bijna een noodzaak, vanwege de grote afstanden en minder ontwikkelde openbaarvervoersnetwerken.

Als u van plan bent om van Nederland naar de Verenigde Staten te verhuizen, is het daarom belangrijk om na te denken over uw transportbehoeften en de kosten die daarbij horen, waaronder de aanschaf van een auto en het betalen voor een autoverzekering en brandstof.

U mag de eerste 3 maanden (vanaf de dag dat je de Verenigde Staten bent binnengekomen) rijden op uw Nederlandse rijbewijs. Daarna moet u deze inwisselen voor een Amerikaans rijbewijs bij de staat waar u woont.

Belastingvergelijking: Verenigde Staten & Nederland

De belastingstelsels in Nederland en de Verenigde Staten zijn verschillend, dus zorg ervoor dat u uw belastingverplichtingen in beide landen begrijpt. In Nederland werkt het belastingsysteem op een progressieve schaal; hoe meer u verdient, hoe hoger uw belastingtarief. Het omvat inkomstenbelasting, belasting over de toegevoegde waarde (btw) en vennootschapsbelasting.

Aan de andere kant hebben de Verenigde Staten een federaal belastingstelsel, waar belastingen worden geheven op federaal niveau en soms op lokaal niveau. Dit omvat inkomstenbelasting, omzetbelasting en onroerendgoedbelasting. Terwijl de federale inkomstenbelasting net als het Nederlandse systeem progressief is, kunnen de staats- en lokale belastingen sterk variëren. Het is essentieel om deze verschillen te begrijpen en mogelijk advies in te winnen bij een belastingprofessional wanneer u uw verhuizing plant.

Het Amerikaanse onderwijssysteem voor internationale studenten

Educational contrasts between the United States and the NetherlandsHet Amerikaanse onderwijssysteem biedt internationale studenten verschillende mogelijkheden. In tegenstelling tot het relatief uniforme onderwijssysteem in Nederland, variëren Amerikaanse scholen en universiteiten enorm in grootte, programma’s en cultuur.

Het land is de thuisbasis van enkele van ‘s werelds meest geprezen universiteiten, die studenten van over de hele wereld aantrekken. Studenten in de VS hebben de vrijheid om te kiezen uit een breed scala aan vakken, voordat ze zich specialiseren in hun hoofdvak, wat zorgt voor een holistische onderwijservaring. Het is echter belangrijk om te weten dat de onderwijskosten, vooral voor tertiaire instellingen, vrij hoog kunnen zijn. Er zijn beurzen, subsidies en werk-studieprogramma’s beschikbaar om deze kosten te compenseren.

Ook kan de toelatingsprocedure anders zijn dan studenten in Nederland gewend zijn. Daarom kan grondig onderzoek, inzicht in de toelatingseisen en hulp van schooldecanen of onderwijsconsulenten nuttig zijn voor een soepele overgang naar het Amerikaanse onderwijssysteem.

Andere verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten

  • Taal: De officiële taal in Nederland is Nederlands, terwijl Engels veel gesproken wordt als tweede taal. In de Verenigde Staten is Engels de officiële taal. Er zijn echter veel regio’s waar Spaans als eerste taal wordt gesproken.
  • Cultuur: De Nederlandse cultuur waardeert directheid en eerlijkheid, terwijl de Verenigde Staten een meer individualistische en prestatiegerichte cultuur heeft. Dit kan van invloed zijn op alles, van de balans tussen werk en privé tot sociale interacties.
  • Weer: Nederland heeft een zeeklimaat met milde temperaturen en regelmatige regen, terwijl de Verenigde Staten een gevarieerder klimaat hebben, afhankelijk van de regio. In sommige gebieden is het bijvoorbeeld extreem koud in de winter en heet in de zomer.
  • Eten: De Nederlandse keuken staat bekend om zijn stevige stoofpotten, aardappelen en kaas. De Amerikaanse keuken is daarentegen divers en bevat vaak fastfood en grotere porties.

Verhuizen van Nederland naar de Verenigde Staten kan een spannend avontuur zijn, maar het is essentieel om voorbereid te zijn op de culturele, sociale en economische verschillen tussen de twee landen. Doe onderzoek, plan vooruit en sta open voor nieuwe ervaringen in uw nieuwe thuis.

Neem contact op met AGS (Global Solutions Nederland) voor een op maat gesneden verhuizing. Ze begeleiden u bij elke stap van uw verhuizing naar de VS.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.